Choose DVD review

Choose***

Regie: Marcus Graves

Met: Katheryn Winnick, Kevin Pollak, Nicholas Tucci, Bruce Dern

Speelduur: 83′

Redelijke horrorfilm, die helaas wat verzwakt wordt door een middelmatig scenario. Nu uit op DVD!

Het verhaal: Fiona Wagner (Katheryn Winnick) is een studente journalistiek die op een dag benaderd wordt door een crimineel die zichzelf “ISO-17” noemt. Haar vader, detective Tom Wagner (Kevin Pollak), onderzoekt de moord op advocaat Elliot Vincent. Elliot is vermoord door zijn eigen tienerdochter, maar “ISO-17” is verantwoordelijk voor de moord. Deze gestoorde seriemoordenaar heeft Elliot’s dochter laten kiezen tussen haar eigen leven, dat van haar moeder en jongere broertje of van haar vader. Fiona gaat met hulp van haar vader op zoek naar de sadistische moordenaar en rakelt daarmee ook de vermeende zelfmoord van haar moeder op…

Ons verdict: Met de Amerikaanse griezelfilm Choose probeert debuterend regisseur Marcus Graves zich ook een plaatsje te veroveren in de annalen van de horrorgeschiedenis. Helaas moest de man werken met een dertien-in-een-dozijn scenario, dat hier en daar gretig leentjebuur speelt bij zaken zoals Saw en consoorten. Toch weet de cineast nog stevig uit de startblokken te schieten met een dynamisch en hier en daar zelfs best intens begin. In de tweede act zakt het kaartenhuisje helaas wat in elkaar en is het een opeenstapeling van de typische genreclichés. Echt spannend wordt het nergens en zo blijven de meest hardnekkige horrorfanaten wat op hun honger zitten. Het acteerwerk is nog degelijk te noemen en oplettende filmkijkers zien bekende koppen opdraven zoals Kevin Pollak (The Usual Suspects, The Whole Nine Yards) en Bruce Dern (The Burbs, Last Man Standing). Choose is wat ons betreft dan ook eerder een huurtip, voor op een erg regenachtige zondagnamiddag.

De DVD: Het 2.35:1-beeld oogt scherp, met een prima diepte en solide zwartniveau. De kleuren ogen warm en natuurlijk, met op het eerste zicht geen storende printbeschadigingen of andere onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt zuiver, met over de hele lijn goed verstaanbare dialogen die nergens wegzakken in al het andere audiogeweld. De muziek komt goed tot haar recht en ruis of storingen zijn gelukkig niet aan de orde. De film is uiteraard ook netjes Nederlands ondertiteld.

Hieronder kan je een kijkje nemen naar de trailer:

2 gedachten op “Choose DVD review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter