The Roost DVD review

The Roost dvd coverThe Roost**

Regie: Ti West

Met: Tom Noonan, Karl Jacob, Wil Horneff, Vanessa Horneff

Speelduur: 77 min.

The Roost is een half geslaagde ode aan de drive-in cultuur uit de fifties, verpakt in rauw jasje dat doet denken aan de onopgesmukte horrorfilm uit de ranzige jaren zeventig. De DVD is goed gevuld met informatief bonusmateriaal.

Vergelijk prijzen van The Roost online op Kelkoo!

Het verhaal: Vier jongeren zijn onderweg naar een huwelijksfeest van een bevriend koppeltje. In het midden van de nacht belanden ze in een greppel van een totaal verlaten landweg. De auto heeft knap wat schade en rijden lijkt onmogelijk, dus het viertal besluit al snel op zoek te gaan naar hulp. Na wat stappen komen ze bij een afgelegen boerderij, maar wat de vier jongelingen niet weten is dat deze een broedplaats is voor vleesetende vleermuizen! Al wie gebeten wordt, verandert in een bloeddorstige zombie…

Ons verdict: Men zegt dikwijls dat een laag budget de creativiteit van de cast en crew enkel maar aanscherpt. Dit heeft vooral een onuitwisbare impact gehad in het horrorgenre, getuige onsterfelijke klassiekers zoals Night of the Living Dead, The Texas Chainsaw Massacre, Halloween, Friday The 13th en The Evil Dead. En laat het net deze films zijn waarmee beginnend regisseur Ti West werd groot gebracht. Het is dan ook snel duidelijk dat zijn debuut een liefdesbrief wordt aan het griezelgenre van weleer. Geen CGI-creaturen en uit siliconen opgetrokken hotelerfgenamen in The Roost! Wel overduidelijk aanwezig is een groezelige sfeertje dat net als de door violen gedomineerde soundtrack wat doet denken aan Sam Raimi’s veelgeprezen The Evil Dead. De korrelige print en de onderbelichte sets zijn dan ook een perfect kader voor een heerlijk spannende en bloeddoorlopen horrorfestijn. Helaas blijft de film van Ti West wat steken in de goede bedoelingen. Het wordt nergens echt spannend en ondanks dat de make-upcrew zijn best deed boezemden de goedkope zombies ons weinig tot geen angst in. Wel origineel is de ‘FilmNight Special’-achtige opzet met de geliefde genreacteur Ton Noonan uit onder meer Manhunter, Robocop 2 en The Last Action Hero. The Roost opende ongeacht ons verdict de nodige deuren voor regisseur West, want zijn volgende project is de sequel op de horrorhit Cabin Fever.

De DVD: Het non-anamorfische 1.66:1 beeld ziet er erg grindhouse uit vol met grove korrel, vuiltjes en printbeschadigingen. Een kijk in het bijgeleverde boekje leert ons dat The Roost er nooit echt fantastisch heeft uitgezien. Zowel de Engels Dolby Surround 2.0-, als de Dolby Digital 5.1-track klinken degelijk, met een goede weergave van de sfeerrijke muziek en mooi verstaanbare dialogen. Waar de DVD wél enorm op uitblinkt is de waaier aan informatieve extra’s! Zo krijgen we een ruim kijkje op de set met de 30 minuten durende Making Of-documentaire, worden er een resem weetjes voorgeschoteld in de 9 minuten durende featurette “The Truth About Bats” en kan je zien wat er zoal allemaal misging op de set in een clipje met outtakes. Maar de meest waardevolle extra’s tref je aan in de vorm van de Ti West studentenfilm Prey (10 min.), de originele bioscooptrailer en de Radio Slideshow, een originele fotogalerij vergezeld van een angstaanjagend luisterspel. Tenslotte zijn er nog enkele promotietrailers te ontdekken en zit er in de keepcase een leuke brochure met notities van horrorkenner Jan Doense alias Mr Horror. Deze goed gevulde DVD van Living Colour Entertainment is een mooie aftrap van het “Mr. Horror Presents”-label.

Bekijk hier alvast de trailer:

Eén reactie op “The Roost DVD review”

  1. Ondanks het wat tegenvallen van het veelbelovende The Roost kijk ik énorm uit naar Ti West zijn visie op de vleesetende bacterie in Cabin Fever 2: Spring Fever…

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter