Stash House Blu-ray review

Stash House**1/2

Regie: Eduardo Rodriguez

Met: Dolph Lundgren, Alyshia Ochse, Briana Evigan, Jon Huertas, Sean Faris

Speelduur: 95′

De actiefilm van weleer is zonder enige twijfel terug van weggeweest. Deze Joel Silver productie scheert echter geen hoge toppen.

Het verhaal: Een jong stel koopt voor bijzonder weinig geld een huis. In een van de muren treffen ze een grote hoeveelheid drugs aan. Als zij het huis willen verlaten, blijkt de straat afgesloten te zijn door twee tot de tanden gewapende criminelen. Hun nieuwe huis blijkt de thuisbasis van een drugsbaron te zijn. Het stel moet alles op alles zetten om hun huis en zichzelf te redden…

Ons verdict: Sinds de comeback van Sylvester Stallone, met achtereenvolgens Rocky Balboa en Rambo, is de old-school actiefilm van weleer helemaal terug van weggeweest. Sinds het enorme wereldwijde succes van de twee The Expendables films lijken ook de andere toppers op de affiche hard te timmeren aan een fatsoenlijke comeback. Zo ook Ivan Drago himself Dolph Lundgren. Stash House is één van deze films. Het is weliswaar nog steeds een direct-to-dvd prent, maar wel één met meer talent dan gewoonlijk voor en achter de camera. Naast Lundgren draven Sean Faris (uit o.a. Never Back Down) en de knappe Briana Evigan (Step Up 2 the Streets, Sorortiy Row) op en Stash House werd geproduceerd door niemand minder dan legendarisch actiefilm- producer Joel Silver (Die Hard, Lethal Weapon, Commando en The Matrix om er maar enkele te noemen). Helaas levert het dit keer echter niet de magie van in the good ol’ days op. Het verhaal is behoorlijk doorzeeft met plotgaten en behoorlijk onnozele verwikkelingen, Evigan en Faris hebben helaas weinig chemie samen en daarbovenop mist het geheel de stevige actie die we toch wel verwachten van Silver en co. De reddende engel van het geheel is Lundgren, die zowaar één van de betere prestaties van de productie neerzet en Stash House bekijkbaar maakt. Stash House is wat ons betreft een huurtip.

De Blu-ray: Het originele 1.78:1 HD-beeld ziet er degelijk uit qua scherpte en diepte, terwijl ook de kleuren een natuurlijk e look hebben. Beschadigingen hebben we op het eerste zicht niet bemerkt. De Engelse DTS HD MA 5.1-track stelt gelukkig ook niet teleur, terwijl dit wel het geval is op het gebied van extra features. Deze bestaan uit – hou u vast – een trailer.

Bekijk hieronder de trailer van de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter