Mutant Girls Squad DVD review

Mutant Girls Squad***

Regie: Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura en Tak Sakaguchi

Met: Asami, Naoto Takenaka, Noboru Iguchi, Tak Sakaguchi, Yoshihiro Nishimura, Yumi Sugimoto

Speelduur: 86′

Lollige extreme cinema zoals alleen de Japanners het kunnen maken!

Het verhaal: De zestiende verjaardag van Rin (Yumi Sugimoto) loopt totaal anders dan verwacht! Op school wordt de Japanse scholiere gepest. Thuis onthult haar vader dat hij een mutant is, waarna soldaten het huis binnenvallen, moeders hoofd ontploft en het afhakte hoofd van pa op de verjaardagstaart belandt! Het heeft allemaal te maken met die beestachtige klauw die aan Rins rechterarm groeit. Wanneer ze daarmee een bloedbad aanricht, wordt het meisje ingelijfd in het ondergrondse mutantenleger van de Hilko Clan. De unieke gaven van de Mutant Girls Squad tarten iedere beschrijving…

Ons verdict: Mutant Girls Squad is een heerlijk bloedig ‘splatter & gore’-festijn, zoals men dit alleen in het land van de rijzende zon kan maken. Het bloed spuit feestelijk in het rond en op een ledemaatje meer of minder wordt zeker niet gekeken. Een film als Mutant Girls Squad moet het dan ook niet hebben van het acteerwerk of diepgang, maar uiteraard vooral hebben van de speciale effecten. Het helpt dan ook dat er het roer stevig in handen werd gehouden door de experts van dit bewuste subgenre: Noboru Iguchi, Yoshihiro Nishimura en Tak Sakaguchi. De heerschappen zijn letterlijk het creatieve triumviraat verantwoordelijk voor de vloedgolf van extreme Japanse gore-cinema zoals onder andere Versus, The Machine Girl, Robogeisha, Tokyo Gore Police enVampire Girl vs. Frankenstein Girl. Ondanks dat de kwaliteit van de ranzige sappen en over-the-top monsterlijke creaturen nogal wat varieert tijdens de speelduur van deze horroprent, zal dit er voor de fans van dit subgenre weinig toe doen. Het gaat om de uitzinnige pret, en dat biedt Mutant Girls Squad in sloten!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is over het algemeen bevredigend qua scherpte en detail. De zwarte tinten zijn solide en de kleuren ogen natuurlijk. Het beeld is voorts vrij van storende onvolmaaktheden, met enkel hier en daar een compressiefoutje. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt eveneens behoorlijk, met een nette weergave van filmmuziek en geluidseffecten. De dialogen komen netjes uit de middenste luidspreker en zijn over de hele lijn goed te verstaan. Ruis, kraakjes of andere storingen hebben we niet direct waargenomen. De DVD bevat nog best wat leuke extra features, zoals: interviews, Making of, teaser, originele bioscooptrailer en een TV-spot. Warm aanbevolen voor de liefhebbers!

Nog niet overtuigd? Ontdek bij ons de originele Japanse bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.