Juno Review

Juno posterJuno***

Regie: Jason Reitman (Thank You For Smoking***)

Met: Ellen Page, Michael Cera, Jason Bateman, Jennifer Garner, J.K. Simmons

Speelduur: 95′

Ga kijken naar dit charmant niemendalletje als je houdt van Knocked Up*** en Arrested Development****.

Het verhaal: De eigenwijze tiener, Juno MacGuff, ziet haar zorgeloze leventje uit elkaar spatten wanneer ze ontdekt dat ze zwanger is van haar nerdy vriendje, Paulie Bleeker. Ze besluit om het kind af te staan voor adoptie aan Mark en Vanessa, een rijk koppel met een jarenlange kinderwens. Maar alles verloopt moeizamer dan gepland … .

Ellen Page en Michael Cera in Juno

Ons verdict: Elk jaar zit er bij de Oscarnominaties wel een verrassend klein filmpje waarvan je denkt: “Hoe is dit tussen de kanshebbers voor ‘beste film’ geraakt? Dit jaar valt deze eer te beurt aan Juno, een zwaar overschat tragikomedietje over tienerzwangerschap. Let wel, Juno is verre van slecht. Als elke bakvissenfilm dit niveau zou benaderen, was ik al lang tevreden. De cast acteert op de toppen van hun tenen: Ellen Page is een ware revelatie in de titelrol. Michael Cera bewijst na Superbad**** andermaal zijn superieure komische timing. Ook Bateman, Garner en Simmons voelen zich duidelijk goed in hun rollen. Daarenboven zit het puike script boordevol clevere dialogen en een aantal hilarische oneliners. Maar dit alles neemt niet weg dat het onbegrijpelijk is dat dit charmant, maar snel vergeten, niemendalletje van de Oscarvoters de voorkeur kreeg op instant-klassiekers als American Gangster***** en Eastern Promises*****. Juno scoort bovendien al maanden enorm goed aan de Amerikaanse box office. Gezien de tamme cinematografie en lage production value snap ik echt niet waar dit bioscoopsucces vandaan komt. Het witte doek biedt helemaal geen meerwaarde -integendeel- aan dit (eigen)aardig tragikomedietje. Wacht rustig tot de DVD in de rekken ligt en ontdek het meest originele tienerpersonage sinds jaren in de rust en luxe van je eigen zetel. Bewaar de bioscoopuitstapjes de komende weken voor het geweldige John Rambo**** en het sublieme Cloverfield*****.

Bekijk alvast de leuke trailer voor Juno:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Juno Review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter