De Verbouwing Blu-ray review

De Verbouwing coverDe Verbouwing**1/2

Regie: Will Koopman

Met: Mark Rietman, Nanette Drazic, Peter Blok, Terence Schreurs, Tjitske Reidinga, Gene Bervoets

Speelduur: 107′

Nederlandse thriller van de maker van Gooische Vrouwen en Terug Naar de Kust. Nu op Blu-ray én DVD!

Het verhaal: Plastisch chirurg Tessa Van Asselt (Tjitske Reidinga) is eigenaresse van een privékliniek en hard op weg een glansrijke carrière te verwezenlijken. Maar wanneer de verbouwing van haar huis, geleid door haar man Rogier (Mark Rietman), dreigt uit de hand te lopen op een regelrechte ramp begint haar wereld langzaam in te storten. Zeker wanneer er ook zakelijke problemen aan het licht komen. Dan duikt een vroegere schoolvriend op en Tessa valt voor deze charmante Johan (Peter Blok). Hij belooft dat hij al haar problemen zal oplossen…

De Verbouwing still

Ons verdict: We hebben altijd wel een zwak gehad voor Nederlandse films. Toen wij hier nog Boerenspalmen aan het draaien waren, blikte men over de grens internationaal ogende commerciële prenten in zoals Amsterdamned, Soldaat van Oranje en consoorten. Terug Naar de Kust van regisseur was een genietbare film, dus we waren best nieuwsgierig naar de thriller De Verbouwing – gebaseerd op de bestseller Saskia Noort. Helaas is het eindproduct een clichérijke prent geworden, zonder scènes die er echt uitschieten. Het acteerwerk van de sleutelcast is redelijk te noemen, maar ook daar geen memorabele verrassingen die je lang zullen bijblijven en blijft alles naar onze mening een beetje te schools. Wat ons betreft dan ook eerder een huurtip!

De Blu-ray: Het 1080p High Definition breedbeeld ziet er goed uit qua scherpte, terwijl ook de diepte en het schaduwdetail niet teleurstellen. Macro-blocking, aliasing en te grove korrel blijven netjes binnen de perken. De Nederlandse DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt prima, met een mooie weergave van muziek, ambiance en mooi geplaatste geluidseffecten. De goed verstaanbare dialogen zijn eveneens vrij van drop-outs of andere storingen. Extra’s zijn er helaas niet aanwezig.

Bekijk hieronder de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.