BIFFF 2013: Texas Chainsaw 3D

texas_chainsaw_massacre_3d_ver3_xlgTexas Chainsaw 3D***

Regie: John Luessenhop

Met: Alexandra Daddario, Trey Songz, Dan Yeager, Scott Eastwood, Bill Moseley, Gunnar Hansen, Tanya Ramonde,

Speelduur: 92′

Dertien in een dozijn-sequel op de originele klassieker, die uiteindelijk nog verrassend amusant is.

 

Het verhaal: De mooie Heather Miller (Alexandra Daddario) hoort op een dag dat ze geadopteerd is en dat haar echte grootmoeder haar een inmens landhuis in Texas nalaat. Samen met enkele vrienden trekt Heather richting het landhuis om meer te ontdekken over haar familiegeschiedenis. Aanvankelijk is alles nog erg leuk. Maar dan ontdekken de jongeren dat er behoorlijk wat aan de hand is in de kelder van het huis…

texas-chainsaw-3d-alexandra-daddario-tania-raymonde

Ons verdict: The buzz is back! Bijna veertig jaar na de originele horrorklassieker The Texas Chainsaw Massacre (1974) komen de producenten van The Expendables (!) aanzetten met Texas Chainsaw 3D, aangeduid als dé enige echte sequel op Tobe Hooper’s origineel. De eerste trailers lieten het ergste vermoeden: allemaal veel te gelikt, een rapper in de cast en een vreemd verhaal dat de rest van de franchise én legacy negeert. De film zakte in de States ook al weg na het eerste openingsweekend en de meeste critici waren niet wild van deze nieuwe sequel. Vreemd genoeg is The Texas Chainsaw Massacre franchise dé franchise die steevast geplaagd werd door een uitermate onevenwichtig parcour qua sequels. The Texas Chainsaw Massacre Part 2 is so bad it’s good, maar een meesterwerk kan je het nergens noemen. Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III is vandaag enkel interessant door de rol van een toen nog onbekende Viggo Mortensen en hoe minder we schrijven over Texas Chainsaw Massacre: The Next Generation hoe beter. Misschien was het dan het sfeervolle paleis van schone kunsten in Brussel, of was het het enthousiaste BIFFF-publiek… maar deze recensent heeft met plezier gekeken naar Texas Chainsaw 3D.

Toegegeven het is allemaal erg cliché, allemaal erg Hollywood… u weet wel: gericht op een makkelijk tienerpubliek. Maar ongeacht de geweldig onlogische verwikkelingen, werkte het verhaal tot op een bepaalde hoogte en was het eens interessant om de andere kant te zien van de beruchte kannibalenfamilie uit het wereldberoemde horrormeesterwerk. Het acteerwerk was meer dan behoorlijk, met op kop de hoofdactrice Alexandra Daddario (bekend uit de Percy Jackson-franchise). De film bevat ook enkele leuke cameo’s en subtiele verwijzingen die de hardcore Chainsaw fans veel plezier zullen doen. Texas Chainsaw 3D is nergens wereldschokkend, super spannend of zelfs maar eventjes verrassend, maar het tempo is vlot, de speciale effecten zijn lekker old-style sappig en de 3D werkt hier en daar erg mooi. Kortom, de vijfde Texas Chainsaw Massacre (zonder de remakes te tellen, n.v.d.r.) is behoorlijk dertien in een dozijn, maar dat maakt deze horrorfilm er niet minder entertainend op. Zeker gezien het hobbelige track-record van de franchise! Het vervolg is ondertussen al besteld, en ik ben daar voor een keer niet kwaad om.

Bekijk hieronder de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.