Franchise: BIFFF 2013

BIFFF 2013: Dario Argento interview (Deep Red, Suspiria, Phenomena)

Dario Argento BIFFF 2013Van 2 tot 13 april was het de 31ste editie van het Brussels International Festival of the Fantastic Film. Over de jaren heen groeide Dario Argento (Deep Red, Suspiria, Inferno e.v.a.), de Italiaanse meester van de horror (en dan vooral in het giallo-subgenre), zo een beetje uit tot kind aan huis van het wereldberoemde Brusselse filmfestival. De meeste van zijn films werden over de jaren heen vertoond en zelf was hij meermaals te gast. Argento werd overigens één van de eerste Ridders in de Orde van de Raaf. Voor de Belgische première van Dracula 3D, met o.a. Rutger Hauer en Asia Argento, zakte de ondertussen 72 jarige cineast graag nog eens af naar ons klein landje. Ondergetekende greep met beide armen de kans om een gesprek te hebben over deze nieuwe adaptatie van het wereldberoemde horrorverhaal en uiteraard zijn rijkgevulde carrière. On y va! Lees verder BIFFF 2013: Dario Argento interview (Deep Red, Suspiria, Phenomena)

BIFFF 2013: Interview Iain Softley (Internationale Jury / regisseur Hackers, K-Pax, The Skeleton Key)

Iain Softley Bifff 2013Zoals elk jaar krijgt uw dienaar op het Brussels International Film Festival of the Fantastic Film de kans om een resem filmgrootheden (en mindere grootheden) aan de tand te voelen over hun carrière, hun toekomst en uiteraard het bewuste festival zelf. Zo ook Iain Softley, de Britse cineast van genrekleppers zoals Hackers, K-Pax, The Skeleton Key en Inkheart, maar ook klassefilms als Backbeat en The Wings of The Dove. De man stelde op de 31ste editie van het befaamde festival niet alleen zijn nieuwste borreling voor (Trap For Cinderella, red.), maar zetelde ook in de International Jury – samen met Roland Joffe (The Killing Fields, The Mission), Duitse actrice Marina Anna Eich, Frans acteur Frédéric Fonteyne en Rachel Talalay (Freddy’s Dead: The Final Nightmare, Tank Girl). Miss Talalay liet helaas verstek gaan voor zowel ons interview (en overigens het hele festival) wegens ziekte, maar de sympathieke Softley stond ons wel zeer uitgebreid te woord. Hij stelde uit pure beleefdheid zelfs voor om het interview helemaal in het Frans te doen. Ook liet hij me even weten dat ik er behoorlijk Duits uitzie… Ik polste even of dat een compliment was en Softley drukte me wederom vriendelijk op het hart dat het zeker niet slecht bedoeld was. Kortom, geletterd, beleefd én bescheiden. Op naar het interview!

Lees verder BIFFF 2013: Interview Iain Softley (Internationale Jury / regisseur Hackers, K-Pax, The Skeleton Key)


BIFFF 2013: Un Homme Bien review – een kortfilm door Steve De Roover

un homme bien posterUn Homme Bien ***

Regie: Steve De Roover

Met: Pierre Lekeux, Aurore Picavet, Frédéric Bosso, Matthias Pohl

Speelduur: 10′

Een sfeervolle en internationaal ogende kortfilm die smaakt naar meer.

Lees verder BIFFF 2013: Un Homme Bien review – een kortfilm door Steve De Roover




BIFFF 2013: Frankenstein’s Army review

frankensteins-army posterFrankenstein’s Army**

Regie: Richard Raaphorst

Met: Karel Roden, Joshua Sasse, Alexander Mercury, Luke Newberry

Speelduur: 86′

Achtung!! Na bijna een decennium aan hype, is het zombiedebuut van Nederlander Richard Raaphorst helaas een scheet in een fles.

 

Lees verder BIFFF 2013: Frankenstein’s Army review



BIFFF 2013: A Fantastic Fear of Everything review

fantastic fear of everything posterA Fantastic Fear of Everything***1/2

Regie: Chris Hopewell & Crispian Mills

Met: Simon Pegg, Clare Higgins, Alan Drake, Paul Freeman, Sheridan Smith

Speelduur: 100′

Originaliteit troef in deze ode aan fantastische cinema, met een geslaagde one-manshow van Simon Pegg!

 

 

Lees verder BIFFF 2013: A Fantastic Fear of Everything review