1408 DVD review

1408 Cover1408***

Regie: Mikael Håfström

Met: John Cusack, Paul Birchard, Margot Leicester, Samuel L. Jackson

Speelduur: 100 min.

1408 is tegen alle verwachtingen in een spannende en goed gemaakte horrorprent. De speciale editie van DFW is bovendien knap uitgevoerd.

Vergelijk prijzen van 1408 online Kelkoo!

Het verhaal: Mike Enslin (John Cusack) is een auteur op zijn retour, die weinig populaire boeken schrijft over paranormale activiteiten en bovennatuurlijke verschijningen. Hij schuimt al jaren diverse zogenaamde ‘spookhuizen’ af, maar heeft tot op heden geen enkel onomstotelijk bewijs voor ogen gekregen dat spoken bestaan. Wanneer Enslin via de post een vreemde postkaart krijgt over hotelkamer 1408 lijkt daar echter verandering in te komen. Niet alleen blijken er in het verleden een boel mensen onder bizarre omstandigheden gestorven te zijn, daarbovenop lijkt hotelmanager Gerald Olin (Samuel L. Jackson) er alles aan te doen om Enslin uit de bewuste kamer te houden. Uiteraard prikkelt dit de interesse van Enslin nog harder en na lang aandringen en onderhandelen krijgt hij zijn zin en mag hij een nacht doorbrengen in kamer 1408…

Ons verdict: In een jaar dat ons geliefde horrorgenre rake klappen kreeg, werd 1408 de eerste horrorkraker van 2007. De 25 miljoen dollar kostende prent bracht in thuisland Amerika alleen al 72 miljoen dollar op en werd daarmee de tweede meest succesvolle Stephen King verfilming aller tijden. We hadden een boel vooroordelen voor deze film (onder andere de platte PG-13 rating), maar het moet gezegd dat Zweeds cineast Mikael Håfström een strak ingeblikte en vooral spannende horrorprent heeft afgeleverd. Niet alleen is John Cusack, die een groot deel van de film alleen op zijn schouders draagt, erg goed op dreef, daarbovenop zijn de speciale effecten dik in orde en voelt 1408 nergens aan als een gecastreerde horrorfilm (zoals bijvoorbeeld andere PG-13 horror zoals The Covenant en de Prom Night remake). Mister Cool Samuel L. Jackson maakt een kort optreden, maar laat wel zijn stempel achter in het verhaal. De film gaat goed vooruit en blijft boeien tot op het einde, om dan de kijker geschokt achter te laten met een knap einde. Een aanrader voor de liefhebbers van Stephen King en horror.

De DVD: Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er goed scherp uit, met warme kleuren en een prima contrast. Buiten wat minimale filmgrain is er weinig op het beeld aan te merken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt dynamisch, met een goed gevoel van richting en plaatsing van de geluidseffecten. De subwoofer doet eveneens zijn duit in het zakje en gaat diep door in het laag. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn gedurende heel de film verstaanbaar. Er is eveneens een Engelse DTS-track aanwezig, welke op zijn beurt iets gedetailleerder klinkt. Qua extra’s heb je de keuze tussen de typische zaken zoals de originele bioscooptrailer, notities, fotogalerie, een blik op de set, interviews (met John Cusack en andere cast- en crewleden), maar ook echt waardevollere zaken zoals twee alternatieve eindes en een featurette over de rode loper première van de film. Enkele cross-promotionele trailers en de knappe steelbook verpakking vormen de kers op de taart van deze uitgave.

Kijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.