Josh Brolin in trailer Oldboy van Spike Lee

Josh Brolin in Oldboy

Over de zin en onzin van remakes kan je blijven leuteren, maar deze Oldboy lijkt er wel eentje om in te kaderen. Wie ooit heerlijk subversieve Koreaanse origineel van zag weet ongeveer waaraan zich te verwachten, een bevreemdende atmosfeer, staalhard geweld en een mindfuck van een verhaal. Spike Lee is bovendien eigenzinnig en getalenteerd genoeg om van deze Oldboy misschien wel The Departed te evenaren als klassieker in het Hollywood-remake-van-Aziatische-cultfilms-genre. Zeker als je weet dat je de cast bevolkt wordt door klasbakken als Josh Brolin, Samuel L. Jackson, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley en Michael Imperioli (The Sopranos, red.). Oldboy is eind 2013 / begin 2014 wellicht ook te zien in de Vlaamse zalen.

One thought on “Josh Brolin in trailer Oldboy van Spike Lee”

  1. Evenaren van The Departed zal niet moeilijk zijn want die was voor mij een serieuze teleurstelling. Ten eerste omdat de makers om onbegrijpelijke reden vooraf aankondigden dat The Departed maar losjes gebaseerd was op Infernal Affairs terwijl het toch overduidelijk een heel trouwe bewerking was. Daarnaast was er van de psychologische spanning en de subtiliteit in de spannendste scènes geen enkel spoor meer in The Departed.

    Beter doen dan The Departed zal niet moeilijk zijn. Deze trailer ziet er alvast veelbelovend uit: het grimmige en brutale lijkt ook hier aanwezig. Het is te hopen dat Lee geen commerciele toegevingen zal gedaan hebben voor de rest van de film en dat de trailer een correcte weergave is van wat wij te zien zullen krijgen in de volledige film. Ik mis hier wel een Octopus :D :D

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.