Halloween 2007 DVD review (nieuwe persing)

Halloween 2007 dvdcoverHalloween 2007***

Regie: Rob Zombie

Met: Malcolm McDowell, Brad Dourif, Tyler Mane, Sheri Moon Zombie, Daeg Faerch

Speelduur: 116 min.

Distributeur Paradiso zet zijn fout netjes recht, met een nieuwe persing van Rob Zombie’s remake van de beroemde slasherprent uit ’78.

Vergelijk prijzen van Halloween 2007 online op Kelkoo!

Het verhaal: Haddonfield, Illinois. In dit pittoreske Amerikaanse stadje groeit de tienjarige Michael Myers (Daeg Faerch) op in een disfunctioneel gezin. Op de avond van Halloween slaan zijn stoppen echter door en richt de jonge Michael een waar bloedbad aan. Het stadje staat in rep en roer en Michael beland in het lokale gesticht voor zwakzinnigen. Dokter Samuel Loomis (Malcolm McDowell) probeert tot het jongetje door te dringen, maar elf maanden later is er nog steeds geen doorbraak. Integendeel, Michael Myers besluit geen woord meer te zeggen. Vijftien jaar later heeft de ijzige Michael (Tyler Mane) geen woord meer uitgebracht. Halloween komt er echter weer aan en Michael wilt graag naar huis…

Ons verdict: Sinds enkele jaren lijkt het alsof ze in Hollywood systematisch élke horrorklassieker in een nieuw jasje willen steken. Zo kregen we achtereenvolgens: The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead, The Wicker Man, The Hills Have Eyes, Black Christmas en The Hitcher in de maag gesplitst! Hoewel er steevast tegenkantingen van de harde kern van fans zijn, staan we sinds de briljante remakes van Dawn of the Dead en The Hills Have Eyes best open voor deze moderne herwerkingen. Toen we hoorden dat niemand minder dan rocker Rob Zombie – geroemd om zijn uitstekende The Devil’s Rejects – zijn visie van John Carpenter’s Halloween zou afleveren waren we niet te houden! Met elk nieuwtje werd onze anticipatie enkel maar aangescherpt en bij een eerste visie van de film in de bioscoop waren we zeker niet teleurgesteld. De film was verre van perfect, maar de brutale moorden, de grimmige sfeer, de fantastische casting van diverse genre-iconen en de door de imposante Tyler Mane neergezette Michael Myers wisten ons toch op het puntje van de stoel te brengen. Er deed destijds ook een alternatieve versie op het internet de ronde, die bekend werd als de ‘workprint’. Eerst had distributeur Paradiso per vergissing deze inferieure versie op DVD gezet, maar deze hebben hun fout snel rechtgezet met een nieuwe persing van de betere bioscoopversie.


De DVD: Terwijl de beeldkwaliteit van de eerder uitgebrachte versie zoals u hier kon enorm problematisch was, is deze nieuwe persing helaas ook niet zonder problemen. Het beeld is wel haarscherp, met een goed contrast en mooie, warme kleuren. Het beeld is verder vrij van storende hoeveelheden filmgrain en is vrij van vuiltjes of andere oneffenheden. Wat is er dan mis? Het originele beeldformaat van deze remake is 2.35:1, maar helaas vonden ze er bij Paradiso niets beter op dan dit te verkappen naar 1.78:1. Het gaat hier welliswaar om een open-matte transfer maar dat veranderd helaas weinig tot niets aan de zaak. Op het geluid is daarentegen helemaal niets aan te merken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met heldere en steevast verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. Ruis is niet aanwezig en ook de drop-outs waarmee de vorige release mee geplaagd werd zijn niet meer aanwezig. De bijgevoegde DTS-track klinkt beduidend voller en bevat meer detail. Wanneer de legendarische John Carpenter-theme start wordt je huiskamer letterlijk in vuur en vlam gezet. Qua extra features moeten we het nog steeds doen met alleen de originele bioscooptrailer en cross-promotionele trailers voor achtereenvolgens Feast, het geweldige Crank en de derde Rush Hour.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.