Turistas DVD review

5410504072772.jpgTuristas****

Regie: John Stockwell

Met: Josh Duhamel, Melissa George, Olivia Wilde, Desmond Askew, Agles Steib

Speelduur: 89 min.

Onderschatte, doch spannende en angstaanjagende horrorprent van de hand van John Stockwell (Blue Crush, Into The Blue).

Vergelijk prijzen van Turistas online op Kelkoo!

Het verhaal: Enkele Amerikaanse vrienden, waaronder Alex (Josh Duhamel), trekken met de bus door het warme Brazilië en dromen al van de zonnige stranden en bijhorende cocktails. Wanneer hun bus in een ravijn stort is het echter afgelopen met de pret. De jongeren zijn welliswaar nipt aan de dood ontsnapt, maar tien uur wachten op de volgende bus zien ze helemaal niet zitten. Onbezonnen trekken de toeristen er zelf op uit. Aangekomen op een verlaten strand lijkt hun vakantie dan toch nog erg geslaagd te worden! Wanneer ze de volgende ochtend ontdekken dat ze bestolen zijn, begint de nachtmerrie nog maar net…

Ons verdict: Na het blockbustersucces van diverse bloedige horrorfilms zoals The Texas Chainsaw Massacre, House Of 1000 Corpses, Saw, The Hills Have Eyes, Wolf Creek en uiteraard Hostel was al snel de term “Tortureporn” geboren. Onder deze noemer werden door enkele Amerikaanse filmjournalisten alle horrorfilms gecatalogeerd waarin mensen (uiteraard meestal jongeren) op de meest sadistische wijzen worden omgebracht. Hoewel we het een nogal vreemd gekozen term vinden, is het een feit dat het een ongelofelijk succesvol subgenre is. De Saw-franchise bestaat ondertussen bijna uit vijf afleveringen en buiten Wolf Creek kreeg elke bovenvermelde film al een sequel. Uiteraard volgden er in de lijn van het succes een boel andere films met dezelfde thema’s. Eén ervan, Turistas flopte geweldig in de bioscoop, maar blijkt uitendelijk één van de betere films uit het genre te zijn. Niet alleen is de film retespannend, bovendien houdt regisseur Stockwell ten alle tijden een voet gegrond in de realiteit. Dit kan ieder van ons overkomen! Het acteerwerk is verder dik in orde en Stockwell heeft de teugels strak in handen. Het geheel verloopt vlot en blijft boeien tot het eind. Op gepaste tijden grijpt de film je als kijker stevig bij je nekvel met enkele goed geplaatste gore scènes, zonder te overdrijven à la Captivity – nog een flop uit het “Tortureporn”-genre, maar dan wél compleet terecht. Turistas werd in Amerika gepromoot als een grijze Hostel-kloon, maar is in essentie een pak beter en spannender dan Eli Roth’s overroepen eerste folterprent. Een aanrader voor de liefhebbers van Saw, Wolf Creek en The Devils Rejects!

De DVD: Dit is weer één van die releases die bewijst dat je als filmliefhebber beter kan importeren. Niet alleen is de door Paradiso uitgebrachte DVD in het verkeerde 1.78:1 beeldformaat (het origineel is 2.35:1), bovendien zijn er zo goed als geen extra’s aanwezig terwijl zowel de Amerikaanse, Duitse en UK-uitgaven goed gevuld zijn met interessant bonusmateriaal (waaronder de hardere ‘Unrated Cut’, terwijl wij uiteraard weer alleen opgescheept zitten met de bioscoopversie). Het Engelse Dolby Digital 5.1-geluid voldoet, zonder spectaculair te klinken. De Nederlandse ondertiteling bevat overigens ook wat taalfouten. Voor de occasionele kijker eerder een huurtip. De echte fans weten op hun beurt ook weer waar naartoe.

Kijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.