The Family (Malavita) review

the family posterThe Family ***1/2

Regie: Luc Besson (Leon)

Met: Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Tommy Lee Jones, Dianna Agron, John D’Leo

Speelduur 105′

Ga kijken als je houdt van een (zwart)komische variant op het mafia-genre en De Niro in zijn beste vorm in 15 jaar.

Het verhaal: Een beruchte gangster uit New York die onder getuigenbescherming staat van de F.B.I. duikt samen met z’n al even criminele gezin onder in een rustig dorpje in Noord-Frankrijk … .

the family dianna agron

Ons verdict: Alhoewel Luc Besson met zijn succesvolle productiemaatschappij EuropaCorp elk jaar minstens één geslaagde (B-)actieknaller (denk aan Transporter, Banlieue 13, Taken en Lockout, red.) loslaat, heeft de hij als regisseur deze eeuw nog niet te veel noemenswaardig laten zien. Nochtans heeft de meest Amerikaanse aller Franse filmmakers talent genoeg. Denk maar aan Nikita, The Fifth Element en natuurlijk de absolute klassieker Leon. Met The Family (bij ons te zien onder de naam Malavita, red.) maakt Besson een felgesmaakte comeback in de regiestoel.

Besson riep hiervoor de hulp in van de grote Martin Scorsese (die als executive producer op de affiche prijkt, red.) en acteerlegende-op-de-dool Robert De Niro, die het voorbije decennium aan vetbetaalde smoelentrekkerij (in Little Fockers, Analyze That en andere ondingen, red.) doet vergeten en eindelijk nog eens toont waarom hij nog steeds wordt omschreven als één van de grootste nog levende acteurs. Zeker in dialoog met die andere oude rot Tommy Lee Jones, valt er te smullen van zoveel acteertalent in één frame.

Ok, subtiel is The Family nergens, alle clichés over de Fransen en (mafia-)Amerikanen passeren de revue, en ook de vaak morbide humor zal bij sommigen -letterlijk- in het verkeerde keelgat schieten. Wij hebben echter genoten van deze pretentieloze nonsens waarin de plotgaten meer dan worden goedgemaakt door de vinnige dialogen, het over-the-top geweld, de zwartkomische humor en ook wel de bloedmooie Dianna Agron. The Family is geen verplichte kost op het witte doek, maar wie zich ongegeneerd wil amuseren -zónder onderbroekenlol te moeten ondergaan- kan het veel slechter treffen.

Bekijk alvast een fucking geweldige trailer van The Family.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “The Family (Malavita) review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter