Homefront review

Homefront posterHomefront *** 1/2

Regie:

Met , , , , ,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Parker en The Last Stand.

Het verhaal: Phil Broker is een voormalige DEA-agent die naar een rustig stadje in Amerika verhuist om zijn verleden te ontlopen. Spijtig genoeg weet zijn verleden zich terug in te halen door een lokaal opstootje op het schoolplein met zijn dochter Maddy.

Jason Statham en Izabela Vidovic in Homefront

Ons verdict: Millenium Pictures is terug in de actiefilmwereld getrokken dankzij het werk van grootmeester (The Expendables) die het verhaal schreef achter deze Homefront. Nieuwe acteurs doen de revu zoals Gerard Butler, Kellan Lutz en Jason Statham. Deze laatste is niet zo nieuw meer: hij is de eerste nieuwe actieheld uit de nieuwe generatie van actiefilms. Het verschil met Arnold Schwarzenegger, Chuck Norris en Dolph Lundgren is dat deze jongen nog aardig kan acteren als je kijkt naar The Bank Job, Lock, Stock and Two Smoking Barrels en The Italian Job. In Homefront zie je het acteerwerk van Statham nog iets meer aan het werk: een emotioneel vaderfiguur met een aardige karaktertekening (zo te zien wordt Stallone emotioneler nu hij over de 65 begint te geraken). Spijtig van de erbarmelijke prestatie van James Franco en Winona Ryder, want daar had ik persoonlijk beter verwacht dan Statham. In ieder geval leggen ze allemaal de basis voor een nieuw type actiefilm in de 21ste eeuw: drama, intelligentie en snelle actie.

Kortom, de intelligent actiefilm is geboren! Bekijk onderaan de clips Properly Introduced, Keep it Smooth en I Miss Mom uit het noemenswaardige Homefront:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter