Get Smart review

Get Smart posterGet Smart***

Regie: Peter Segal (Anger Management***)

Met: Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Terence Stamp, James Caan, Ken Davitian

Speelduur: 105′

Ga kijken als je houdt van pretentieloze actiekomedies waarin bijzonder goed geacteerd wordt tenmidden van absolute nonsens.

Het verhaal: Maxwell Smart is een intelligente maar stuntelige analist bij de geheime dienst KONTROL. Hij droomt er al jaren van te promoveren tot geheim agent. Wanneer op een dag de identiteiten van de meeste agenten bekend raken krijgt hij eindelijk z’n kans. Samen met de sexy Agent 99 bindt hij de strijd aan tegen de sinistere organisatie CHAOS die de wereld gegijzeld houdt met gestolen nucleair materiaal … .

Steve Carell en Anne Hathaway in Get Smart

Ons verdict: Na een stresserende werkweek (en een zwaar weekend) wil je op zondag soms niets anders dan een dosis hersenloos maar goedgemaakt entertainment. Get Smart dekt die lading perfect. Verwacht geen geniale vondsten of spectaculaire actie maar simpelweg een ouderwets goeie comedy die je nergens zal doen schaterlachen maar wel bijna twee uur lang een glimlach op je gezicht zal toveren. Dat het zwakke script en de vaak flauwe grapjes nergens enerveren heeft alles te maken met de uitstekende casting. Steve Carell is subliem als de would-be 007 van dienst. Sinds de hoogdagen van Leslie Nielsen is er niemand meer geweest die zo goed een ‘straight face‘ kan behouden tenmidden van absolute nonsens, zonder over te komen als een achterlijke debiel. Anne Hathaway, die hiermee officiëel haar dagen als Disney-sterretje achter zich laat, oogt bovendien bijzonder sexy als de obligate sidekick. Ook Dwayne ‘The Rock’ Johnson parodieert zijn action hero-persona met verve. Voeg daarbij nog de hilarische karakteracteur Alan Arkin (zie ook z’n de vuilbekkende opa uit Litte Miss Sunshine***) en de geslaagde cameo van James Caan als de oerdomme, overduidelijk op Dubya geïnspireerde, Amerikaanse president en je krijgt een cast een om duimen en vingers van af te likken. Kortom, Get Smart is geen grootse, maar wel bijzonder amusante cinema waarvoor je niet meteen naar de bioscoop dient te rennen maar die ik wel van harte aanraad zodra de DVD in de rekken ligt.

Bekijk alvast een scène uit Get Smart:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter