22 Jump Street Blu-Ray review

22 jump street blu ray cover22 Jump Street Film **** / Extra’s ***

Regie: Phil Lord, Christopher Miller

Met: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube, Peter Stormare, Amber Stevens

Speelduur: 112′

De hilarische actiekomedie 22 Jump Street is verkrijgbaar op Blu-Ray en DVD vanaf 22 oktober.

 

Het verhaal: Na (twee keer) de highschool te hebben doorlopen, zijn er grote veranderingen op komst voor agenten Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) als ze undercover gaan op een plaatselijke universiteit. Maar als Jenko een gelijkgestemde ziel ontmoet bij het footballteam en Schmidt bij het kunstwereldje infiltreert, beginnen ze twijfels te krijgen over hun vriendschap. Nu moeten ze niet alleen de zaak oplossen – maar ook uitvogelen of ze een volwassen relatie kunnen hebben. Meer informatie op de Facebook pagina van 22 Jump Street.

© 2014 Columbia Pictures Industries, Inc., Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc., LSC Film Corporation and MRC II Distribution Company L.P. All Rights Reserved.

1178499 - 22 Jump Street

Ons verdict: 21 Jump Street was dé verrassingshit van filmzomer 2012. Een reboot van een campy ’80s tienerserie met Channing Tatum in een komische rol? Op papier zou het niet mogen werken, maar dat deed het wonderwel, bij de fans, de critici én de wereldwijde box office (+ 200 miljoen $). Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. En zoals dat gaat met sequels op high concept actiekomedies moet het allemaal duurder, groter en luider. Het meest geslaagde aan 22 Jump Street is dat ze dit erkennen en er bewust hun handelsmerk van maken. Minstens een kwart van de film mondt zo uit in een inside joke over de ongeschreven regels van Hollywood waarbij de sterren niet te beroerd zijn hun eigen carrière op de korrel te nemen (de referentie van Tatum aan de financiële flop White House Down is hilarisch, red.). Voor de rest is het business as usual. Jonah Hill blijft zijn vuilgebekte zelf, maar ontroert ook wanneer hij zijn maatje dreigt te verliezen. Tatum maakt indruk zowel als fysieke actieheld als onnozele kloot. En Ice Cube was nooit grappiger dan als de stuurse politiekapitein van dienst (check vooral de scène waarin hij zijn woede koelt op een gigantisch buffet, red.). Telkens wanneer 22 Jump Street al te platte onderbroekenlol dreigt te worden, verandert de film van versnelling om over te schakelen in geinige over-the-top actie, waarbij de one-liners je om de oren vliegen. Vergeet ook zeker niet de eindcredits uit te kijken waarin de meest dwaze en uitzinnige suggesties worden gedaan voor een onvermijdelijke 23 Jump Street. 22 Jump Street is tot op heden -met voorsprong- de grappigste film van het jaar.

Op de Blu-Ray vind je naast de film in hoge resolutie ook tal van grappige extra’s zoals verwijderde scènes, audio commentaar, bloopers en een paar leuke featurettes. Reden te meer om deze in huis te halen.

Bekijk alvast de trailer en enkele bloopers van 22 Jump Street.Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “22 Jump Street Blu-Ray review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter