Ray Van Mechelen vermoord door de VRT?

Ray Van Mechelen in Matroesjka’s 2

Het sublieme tweede seizoen van Matroesjka’s is amper 3 afleveringen ver en de eerste schok gonst al door het Vlaamse TV landschap: het hoofdpersonage Ray Van Mechelen (Peter Van Den Begin) wordt letterlijk doodgeklopt door twee van zijn voormalige handlangers, Jan Verplancke (Axel Daeseleire) en Eddy Stoefs (Luk Wyns). Nu is het plotsklaps verdwijnen van een belangrijk personage iets dat in elke straffe fictiereeks voorkomt, maar de achterliggende reden heeft schandalig genoeg niets te maken met een beslissing van makers Mark Punt en Guy Goossens.

Om onze ongezouten mening over deze beslissing kracht bij te zetten richte MoviePulp ook een Facebook groep op: “Ray Van Mechelen was ne klootzak 1ste klas maar ik zal ‘m gvd missen“. Iedereen is welkom!

Dit vertelden ze er vandaag zelf over in zowat alle Vlaamse kranten:

De feiten dateren al uit 2004, toen Stany Crets en Peter Van Den Begin de VMMa verlieten en een exclusieve samenwerkingsovereenkomst tekenden met de VRT. “De VRT was – ik druk me voorzichtig uit – niet blij met het succes van het eerste ‘Matroesjka’s’- seizoen”, vertelt Punt. “Wij hadden al langer een mondeling akkoord met Peter over zijn deelname aan een vervolg op ‘Matroesjka’s’, maar Aimé Van Hecke (de toenmalige directeur televisie van de VRT, red.) ging dwarsliggen. Pas toen hij er attent op werd gemaakt dat hij zich wel eens bijzonder onpopulair zou kunnen maken als dat uitlekte in de media, was hij bereid om te onderhandelen. Eerst stelde hij voor om Ray Van Mechelen al in de eerste aflevering af te voeren, maar dat was voor ons geen optie. De onderhandelingen bleven maar aanslepen, waardoor de voorbereidingen voor ‘Matroesjka’s 2’ een pak vertraging opliepen, en uiteindelijk gooide Jan Segers, programmadirecteur van de VMMa, al zijn diplomatie in de strijd om toch nog een compromis te bereiken, maar meer dan drie afleveringen met Peter zaten er niet in.”

En wat denkt Peter Van Den Begin er zelf van?

“Soms moet je keuzes maken”, zegt hij, “en op dat moment was kiezen voor de VRT de beste keuze, alle gevolgen ten spijt. Ik heb Ray Van Mechelen altijd graag gespeeld, maar er waren een heleboel andere dingen die ik ook wilde doen.”

Ik kan alleen maar hopen dat ‘die andere dingen’ van een iets hoger niveau zijn dan het abominabel slechte Fans en/of dat Van Den Begin genoeg bloedgeld heeft gekregen voor het voortijdig afvoeren van de meest legendarische Vlaamse TV-slechterik aller tijden.

Om onze ongezouten mening over deze beslissing kracht bij te zetten richte MoviePulp ook een Facebook groep op: “Ray Van Mechelen was ne klootzak 1ste klas maar ik zal ‘m gvd missen“. Iedereen is welkom!Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “Ray Van Mechelen vermoord door de VRT?”

 1. Pingback: bligg.be

 2. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Verschrikkelijk – en hij was net weer zo goed bezig. Wie gaat de serie nu ‘dragen’. Toch ‘de Verplaaaancke’ niet – Laat staan ‘den Eddy’. Sels is OK, maar niemand komt nog maar aan de knieen van Ray ‘De kalaaanten’ Van Mechelen.

  Rust in Vrede, Ray.

  Hopelijk neemt Matrioeska’s nu een idee uit Lost over en krijgen we hopen flashbacks van de Ray te zien…

  Please wait...
 3. Goeie opmerking Bruno, ik ben ten zeerste benieuwd naar het vervolg en vooral of de serie hetzelfde niveau zal weten te behouden na het heengaan van een ‘key’ personage als Van Mechelen.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter