Satan’s Little Helper DVD review

Satan frontSatan’s Little Helper *

Regie: Jeff Lieberman

Met: Alexander Brickel, Katheryn Winnick, Stephen Graham, Amanda Plummer

Speelduur: 96 min.

Afgrijselijke slechte horrorfilm van de maker van de cultclassic Squirm.

Koop de DVD van Satan’s Little Helper voordelig bij Free Record Shop!

Het verhaal: Douglas Wooley (Alexander Brickel) is helemaal gek op het videospelletje “Satan’s Little Helper” en besluit tijdens Halloween verkleed te gaan als zijn favoriete personage uit de game. Op straat ziet hij een man in een lange donkere jas en een duivelsmasker die een lichaam verplaatst. In zijn jeugdige onschuld en in de veronderstelling dat het allemaal tot een spelletje behoort vraagt Douglas aan de man of hij mee mag helpen. ‘Satan’ neemt hem vervolgens mee op zijn slachttocht naar meer slachtoffers…

Ons verdict: Jeff Lieberman maakte zich tijdens de jaren zeventig en tachtig behoorlijk bekend en geliefd onder de genreliefhebbers met cultclassics zoals Blue Sunshine, Squirm, Just Before Dawn en Remote Control. Ook Satan’s Little Helper, een lowbudget horrorfilmpje uit 2004, groeide uit tot een fanfavoriet. Ondergetekende had de prent nog nooit gezien, dus er waren best wat verwachtingen. Spijtig genoeg is de film een miskleun van jewelste! Het scenario bevat zeker en vast het nodige potentieel en ook de cast, met op kop cultactrice Amanda Plummer (Needful Things, Pulp Fiction), deed ons positieve dingen verwachten. Maar in realiteit is Satan’s Little Helper een uitermate goedkope, weinig boeiende en saai gemaakte horrorfilm, zonder spanning, dynamiek en entertainment. De zogenaamd zwarte humor werkt niet en de acteurs maken er een soep van. Niemand is geloofwaardig en het helpt uiteraard ook niet dat bijna al de personages zo dom als een achterdeur lijken te zijn! De film bevat weinig tot geen bloed en als er dan al eens iets te bekijken valt zijn de speciale effecten zo doorzichtig dat je bijna plaatsvervangende schaamte voelt. Er duiken betere dingen op in een gemiddelde aflevering van “Familie”!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld ziet er dan weer wel erg goed uit, met een prima scherpte en detail. Contrast en diepte zijn eveneens bevredigend en de kleuren ogen warm en natuurlijk. Vuil en andere oneffenheden blijven beperkt en zowel de Engels Dolby Surround 2.0-, als de Dolby Digital 5.1-track klinken degelijk, met een goede weergave van de sfeerrijke muziek en mooi verstaanbare dialogen. De hoofdattractie is een audiocommentaar van regisseur Lieberman, maar het spoor is helaas een droge en niet echt boeiende rit met veel stiltes. Verder is er een ‘behind the scenes’-clipje (5 min.) aanwezig en natuurlijk de originele bioscooptrailer. Tenslotte zijn er nog drie promotietrailers te ontdekken en zit er in de keepcase een leuke brochure met notities van Jan Doense alias Mr Horror.

Bekijk hier de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.