Never Back Down DVD review

NBD cover

Never Back Down ***

Regie: Jeff Wadlow

Met: Sean Faris, Amber Heard, Cam Gigandet, Djimon Hounsou, Leslie Hope, Wyatt Smith

Speelduur: 114 min.

Djimon Hounsou is de drijvende kracht, achter dit voor de rest behoorlijk middematige knokfilmpje.

Koop de DVD van Never Back Down bij Proxis!

Het verhaal: Jake Tyler (Sean Faris) slaagt er keer op keer in om betrokken te geraken bij vechtpartijen, waardoor ze veel moeten verhuizen en nieuwe scholen zoeken. Samen met zijn moeder (Leslie Hope) en zijn broertje Charlie (Wyatt Smith) verkast hij dit keer naar het zonnige Florida verhuist, omdat Charlie daar een professioneel tennis kan beoefenen. Als hij op zijn eerste dag school door de knappe blondine Baja (Amber Heard) wordt uitgenodigd op een groot feest lijkt Jake een kans te krijgen om zich sneller in te burgeren dan verwacht. Maar de echte reden dat hij werd uitgenodigd blijkt te zijn dat lokale patser Ryan McCarthy (Cam Gigandet) hem wilt uitdagen tot een gevecht. Jake krijgt de klappen van zijn leven en hij wordt grandioos vernederd. Gelukkig komt Jake via via terecht in de sportclub waar hij trainer Jean Roqua (Djimon Hounsou) ontmoet. Na wat eerste twijfels en strubbelingen neemt Jean de opvliegende Jake onder zijn hoede en leert hem ‘Mixed Martial Arts’. Dit komt uiteraard eveneens bij Ryan terecht welke Jake opnieuw uitdaagt, maar dan dit keer op een grote underground wedstrijd…

Djimon Hounsou in Summit Entertainment's Never Back Down

Ons verdict: Jeff Wadlow’s Never Back Down is nog het best te omschrijven als een slappe versie van Fight Club gemixt met de sfeer van The Fast and the Furious. Zo is de film ook compleet bevolkt met gespierde binken en opgeblazen Barbiepoppen. Een formule die duidelijk werkt, want de ongeveer twintig miljoen dollar kostende knokfilm bracht wereldwijd het dubbele op en ook in de verkoop deed deze het behoorlijk. Het beste aan Never Back Down is de altijd geweldige Djimon Hounsou. De populaire zwarte karakteracteur is tevens de bekendste naam op de affiche! De rest van de prent werd opgevuld met knappe koppen en televisiegezichten. Het acteerwerk is weliswaar degelijk, maar het scenario is nogal aan de simpele kant, erg clichérijk en bovendien ook nog voorspelbaar. De regie door Wadlow is prima, maar nogal weinig verrassend en zelfs saai. Never Back Down zakt in de tweede act ook wat in elkaar qua tempo en dan blijft de film wat ter plaatste trappelen. Gelukkig zijn de knokpartijen er nog en deze zijn knap in beeld gebracht, met een goede choreografie. Alleen zijn deze wel echt héél braafjes! Nooit geweten dat je twintig meppen kon incasseren, zonder ook maar een druppeltje bloed te verliezen. Kortom, de wondere wereld van Hollywood is weer op zijn best! Maar alle gekheid op een stokje: Never Back Down is best leuk om eens te bekijken op een donkere avond, maar verwacht gewoon niet te veel.

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld heeft een prima scherpte en heldere, natuurlijk ogende kleuren. Het contrast is prima en ook met het diepte en detail zit het goed. De gebruikte filmprint is vrij van storende vuiltjes en/of andere oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goede spreiding en plaatsing van de geluidseffecten. De muziek komt goed tot zijn recht en klinkt vol. De dialogen komen mooi verstaanbaar uit de middenste speaker. De eveneens toegevoegde Engelse DTS 5.1-track biedt een tikkeltje meer spreiding. Ruis of andere oneffenheden in het geluid zijn niet aanwezig. Op het gebied van extra’s moeten we het stellen met de originele bioscooptrailer en drie promotionele trailers van andere film die zijn verschenen bij distributeur Paradiso.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter