Lost Boys 2: The Tribe DVD review

LB2 coverLost Boys 2: The Tribe **

Regie: P.J. Pesce

Met: Tad Hilgenbrinck, Autumn Reeser, Angus Sutherland, Corey Feldman, Corey Haim

Speelduur: 90 min.

Platte sequel die nergens ook maar even kan tippen aan het origineel, maar het is leuk om Corey Feldman nog eens terug te zien!

Koop de DVD van Lostboys 2: The Tribe bij Free Record Shop!

Het verhaal: Na de dood van hun ouders verhuizen ex-surfkampioen Chris Emerson (Tad Hilgenbrinck) en zijn zus Nicole(Autumn Reeser) naar het rustige Luna Bay. Al vlug kruisen Chris en Nicole het pad van de mysterieuze surfer Shane Powers (Angus Sutherland). Nicole is gefascineerd door diens verschijning, maar Chris heeft al snel in de gaten dat er iets niet klopt aan Shane en zijn bende. Wanneer Nicole lijkbleek thuiskomt, blijkt ze twee kleine gaatjes in haar hals te hebben. Wanneer ze Chris aanvalt is het hek van de dam en roept hij de hulp in van Edgar Frog (Corey Feldman), de plaatselijke vampierendoder annex expert…

The Tribe Photos

Ons verdict: Welk kind van de jaren tachtig herinnert zich niet Corey Feldman? Feldman maakte zich onsterfelijk met rollen in fan-favorieten als Friday the 13th Part 4 en 5, Gremlins, The Goonies, Stand By Me, The Burbs, The Lost Boys en License To Drive. In de laatste twee films speelde Feldman samen met een tweede populaire “Corey”, namelijk Corey Haim – die zijn populariteit dankte aan Lucas en Silver Bullet. Vooral The Lost Boys (’87) van Joel Schumacher groeide over de jaren heen uit tot een absolute jaren tachtig genreklassieker. Toen uitlekte dat Warner Bros begonnen was een de voorbereidingen van een sequel was het hek van de dam en begon de anticipatie te groeien. Wanneer bleek dat niet alleen Feldman, maar ook Haim en Jamison Newlander uit het origineel terugkeerde kon het project bijna niet meer misgaan zou je zo denken! Helaas blijkt de realiteit weer heel wat minder te zijn. De scènes met de andere “Frogg” Jamison Newlander blijken op de vloer van de montagekamer belandt te zijn en door omstandigheden (Ruzie met Feldman?) blijkt het optreden van Haim beperkt te zijn tot een cameo. Kortom, The Lost Boys 2: The Tribe is een goedkope poging om de magie van het origineel te herhalen, maar het lage budget, infantiele dialogen, allerhande onbegrijperlijke creatieve uitschuivers en een bende afschuwelijk slechte acteurs wringen al vlug élke hoop op een degelijke sequel de nek om. De zogezegd hip bedoelde montage is eerder slordig en de regie van ‘direct-to-video’-cineast P.J. Pesce is verrassend saai. Angus Sutherland (een halfbroer van – jawel – Kiefer, uit het origineel) heeft het charisma van een pladeis en is helemaal niet angstaanjagend/geloofwaardig als het opperhoofd van de vampierenclan uit de prent. De cameo van effectenlegende Tom Savini is eveneens een verspilling. Het enige wat de meubelen nog enigszins kan redden zijn het uitstekende effectenwerk, het vele bloed én het zeer fijne weerzien met Corey Feldman. De man is geen groot acteur, maar je merkt dat hij alles uit zijn rol probeert te halen dat hij kan. En voor iemand die met afgestreken gezicht hilarische dialogen als “Your sister’s a suck monkey!” kan brengen hebben we wel alle respect!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld oogt goed scherp, met een prima contrast en dito voor het schaduwdetail. Het zwartniveau is eveneens solide en de kleuren hebben een natuurlijke aanblik. De gebruikte print is zoals te verwachten bij een recente film vrij van vuiltjes en buiten wat minimale filmgrain kunnen we weinig op het beeld aanmerken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt op zijn beurt voldoende warm en dynamisch, met heldere en steevast verstaanbare dialogen. Deze komen zoals het hoort netjes uit de center. De subwoofer zorgt op zijn beurt voor de nodige punch bij de actie- en horrorscènes. Op de DVD werden bovendien enkele bonus features toegevoegd. “Lost Boys 2: Action Junkies” is een clipje van ongeveer 4,5 minuut waar je te zien krijgt hoe diverse stuntscènes tot stand kwamen. “Edgar Frogg’s Guide To Coming Back Alive” duurt eveneens amper vijf minuten en is een ludiek stukje waarin Feldman’s personage prijsgeeft hoe je het beste een vampier of een “suckmonkey” het hoekje om kan helpen. Ook leuk zijn maar liefst twee alternatieve eindes mét Corey Haim, die duidelijk de deur openlaten voor een derde deel. Afsluitend zijn er een viertal videoclips (waaronder een update van het legendarische nummer “Cry Little Sister” uit de soundtrack van het origineel) en een resem cross-promotional trailers.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter