Sea Patrol: Seizoen 1 DVD review

Sea Patrol DVD coverSea Patrol: Seizoen 1 **

Regie: Geoff Bennett, Chris Martin-Jones en Ian Barry

Met: Ian Stenlake, Lisa McCune, Saskia Burmeister, Matthew Holmes, Jeremy Lindsay Taylor

Speelduur: 559 min.

De duurste Australische televisieserie ooit draait uit op redelijke actie, maar eveneens zwakke scenarios en dito acteerwerk.

Vergelijk prijzen van Sea Patrol bij Kelkoo!

Het verhaal: Het eerste seizoen van Sea Patrol speelt zich af langs de adembenemend mooie kustlijn van Australië. De serie volgt 24 matrozen in hun dagelijkse werk aan boord van de Hammersley, een patrouilleboot van de plaatselijke Navy. De bemanning is een mengeling van leeftijden, mensen met ambitie en wensen. De crew staat onder leiding van kapitein Mike Flynn (Ian Stenlake) en onderkapitein Kate McGregor (Lisa McCune). Ze stellen zichzelf iedere dag bloot aan allerhande grote gevaren. Niet alleen door hun onhoudbare jacht op meedogenloze moordenaars, drugsmokkelaars, piraten en dieven, maar ook door hun gevecht tegen de natuurelementen en de meest onvoorspelbare oceanen op aarde. Ze zijn alledaagse helden met een bijzondere baan…

Episodes:

 1. Welcome Aboard
 2. What Lies Beneath
 3. Ghosts of Things Past
 4. Irukandji
 5. Under the Radar
 6. Precious Cargo
 7. Rescue Me
 8. Through the Storm
 9. Under the Hammer
 10. Damage Control
 11. Chinese Whispers
 12. Deep Water
 13. Cometh The Hour

Ons verdict: Het televisielandschap is niet meer wat het vroeger was. En dat bedoelen we nu eens positief! Weg zijn de platte scenario’s, het derderangs acteerwerk en ga zo maar door. Televisie is tegenwoordig niet meer de hel waar uitgebrande acteurs en actrices werden naar verbannen, maar eerder een medium waar net het omgekeerde kan gebeuren! Kiefer Sutherland, Hugh Laurie, Gary Sinise, William Petersen, Patricia Arquette hebben allemaal opnieuw een erg levende carrière dankzij een gevierde rol in een prestigieuze serie. Televisieseries krijgen dan ook veel grotere budgetten ter beschikking en de scenarios worden meermaals geschreven of bewerkt door scenaristen uit de filmwereld. Ook in Australië lijkt dit een tendens. In het land van Crocodile Dundee groeide deze ambitieuze actieserie uit tot een kijkcijferkanon. Met een budget van 15 miljoen dollar werd Sea Patrol dé duurste serie uit de geschiedenis van de Australische televisie! Maar is de serie ook goed? Het ziet er allemaal goed uit en de actie is degelijk, maar hetgeen opvalt is dat de scenarios even plat en clichérijk zijn als de soapfuilletons van weleer. Ook het acteerwerk ontstijgt nergens het niveau van pakweg “Home and Away”! Niet geheel verrassend zitten er acteurs in Sea Patrol uit laatstgenoemde soap en ook de andere bekende koppen zijn bekend van televisie. Sea Patrol werd hoe dan ook een succes en binnenkort start het derde seizoen. Wij zijn nog niet geheel mee, maar we willen het volgende seizoen nog wel een kans geven.

De DVD: De dertien episodes van de reeks staan netjes op vier schijfjes, die huizen in een fraaie kartonnen digipack. Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een bevredigend contrast en schaduwdetail. De kleuren zien er natuurlijk uit en de gebruikte print oogt proper. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt prima, met zuivere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De muziek klinkt bevredigend en ruis of storingen lijken niet aanwezig. Er zijn geen noemenswaardige extra features aanwezig.

Hier alvast een voorsmaakje:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter