Troy & Kingdom of Heaven Blu-Ray review

Troy Director’s Cut Blu-Ray coverTroy**** / Kingdom of Heaven****kingdom of heaven director’s cut blu-ray cover

Regie: Wolfgang Peterson / Ridley Scott

Met: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Brian Cox, Brendan Gleeson, Peter O’Toole / Orlando Bloom, Eva Green, Jeremy Irons, Liam Neeson, Marton Csokas, Edward Norton

Speelduur: 180′ / 185′

Haal ze in huis als je houdt van verbeterde versies van recente Hollywood epi met all-star casts.

Diane Kruger als Helena in TroyEva Green als Sybilla in Kingdom of Heaven

Ons verdict: Tussen Troy en Kingdom of Heaven zijn er altijd meer gelijkenissen dan verschillen geweest. Beiden zijn klassieke epi, van regisseurs met naam en faam, in old skool Hollywoodstijl, met grote namen op de aftiteling, die zich afspelen tijdens waargebeurde veldslagen in langvervlogen tijden. Beiden werden enkele jaren geleden uitgebracht in de bioscoop in door de studio verkrachte (: lees naar cinemavriendelijke ingekorte) versies, waardoor ze met recht en reden op matige wijze werden onthaald door zowel de critici als het publiek. Beiden zijn nu verkrijgbaar in superieure Director’s Cuts op Blu-Ray en zijn ideaal vertier voor de koude, donkere, laatste dagen van de kerstvakantie.

Dat de spectaculaire gevechtscènes en wijdse landschapsshots er fantastisch zouden uitzien in HD, dat wist het kleinste kind. Niemand kon echter vermoeden wat voor straffe cinema er schuilging in deze (voordien) vrij zielloze, peperdure blockbusters. Zowel Troy als Kingdom of Heaven zijn meer dan gebaat bij de ca. 30 extra minuten in de respectieve Director’s Cuts. De actie is bloederiger en indrukwekkender, de liefdesscènes sensueler (Zo krijgen we Helena van Troje nu werkelijk in volle glorie te zien bv.), maar vooral de plots zijn veel coherenter en de emoties waarachtiger. Waar de dialoogscènes voordien eerder als opvulsel dienden vooraleer een volgende veldslag uitbrak, versterkt het verhaal nu eerder de actie ipv omgekeerd. Zoals het hoort, quoi!

Ja, Orlando Bloom blijft teveel een melkmuil om een film van het kaliber van Kingdom of Heaven op zijn frèle schouder te dragen, en ja, Brad Pitt’s impressie van Marlon Brando met mislukt Engels accent blijft vrij krampachtig. Maar in deze extended director’s cuts stoort dit allemaal veel minder. Haal het meest uit je Full HD TV en haal deze Hollywoodfilms van de bovenste plank in huis in afwachting van de Blu-Ray releases van Gladiator en de Lord of The Rings-trilogie, die naar mijn smaak véél te lang uitblijven.

Bekijk alvast de uitgebreide versie van Achilles vs Hector aan de poorten van Troy en een kort gevecht tussen Balian en z’n nemesis dat voordien niet te zien was in Kingdom of Heaven.

 

6 gedachten op “Troy & Kingdom of Heaven Blu-Ray review”

  1. double review, best origineel Kenneth ;-)

    Please wait...
  2. Time is money he Dax, zelfs tijdens de congé :)

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter