Bloodrayne 2: Deliverance DVD review

Bloodrayne II coverBloodrayne 2: Deliverance **

Regie: Uwe Boll

Met: Natassia Malthe, Zack Ward, Michael Paré, Chris Coppola

Speelduur: 94′

Flauw en simplistisch vervolg op Bloodrayne. Het einde is cool, maar dat kan de meubelen niet redden!

Het verhaal: Als half mens, half vampier heeft Rayne (Natassia Malthe) de missie om de tirannie van de niet-doden te beëindigen. Een dikke honderd jaar na haar avontuur in Transsylvanië komt de sexy slachtster in het Wilde Westen terecht. Vampierbaas Billy The Kid (Zack Ward) vestigt zich in het kleine stadje Deliverance, om na het gereedkomen van de spoorrails van daaruit het hele land met vampiers te bevolken. Hij heeft alleen niet op de tegenwerking van sheriff Pat Garret (Michael Paré) gerekend en al helemaal niet op die van de strijdlustige Rayne…

Ons verdict: De eerste Bloodrayne was kitcherig en cheesy, maar was dankzij een interessante cast (vol compleet miscaste grote namen als Michael Madsen en Ben Kingsley), uitstekende speciale effecten en de tieten van Kristanna Loken best genietbaar. Kortom, een absolute B-film vol wansmakelijke gore, blote borsten en stuitend slecht acteerwerk! Met enig schaamrood moet uw dienaar dan ook toegeven dat ik best wel uitkeek naar de sequel. Bloodrayne 2: Deliverance haalde door het compleet floppen van de eerste niet meer de bioscopen en van de cast vol grote namen blijft niemand meer over. Enkel Michael Paré duikt in de sequel op, maar dan in een compleet andere rol. Ongetwijfeld weer een meesterlijke vondst van Herr Boll, maar ik keek er alvast niet meer van op. Ook Rayne, het sexy titelpersonage, krijgt dit keer een andere invulling. Geen spectaculair geile Kristinna Loken meer, maar dit keer Natassia Malthe. Deze naam zegt u niets? Niet verwonderlijk. Ze was aanwezig in een boel high-profile films zoals Elektra, Skinwalkers en DOA: Dead or Alive maar deze flopten stuk voor stuk. De actrice mag in elk geval gezien worden en ze heeft wel wat talent. Ze weet genoeg te overtuigen als Bloodrayne, zodat je al snel de goedkoper sets en kostuums kunt vergeven en vergeten. Paré is eveneens goed en de meeste castleden deden de tenen niet te hard krommen. Enkel Zack Ward is compleet miscast als de vampier Billy The Kid, om nog te zwijgen van zijn afgrijselijk onnozel accent. Het scenario is simpel, leeghoofdig en hangt aan elkaar van de clichés. Door het lagere budget valt er ook veel minder te genieten van over-the-top vechtsequenties, laat staan orgiën van bloed en borsten. Malthe houdt het netjes en net als ik de boel helemaal wil afschrijven gebeurd er iets vreemds! Boll tovert enkele boeiende, dynamische en coole shots uit zijn hoed! Oké het is compleet geript (excuseer, het is ongetwijfeld bedoelt als hommage) van de Italiaanse westerns, maar met duivelse grijns zaten we te genieten van de over-the-top climax vol opspattend bloed, slow-motion en extreme close-ups. Spijtig dat de overige 75% van de film platte kost is!

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is bevredigend qua scherpte, met een bevredigend contrastrijk en natuurlijk ogende kleuren. Er is hier en daar wat filmgrain aanwezig, maar de digitale compressiefoutjes blijven beperkt tot een minimum. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met een bevredigende dynamiek en spreiding. De dialogen zijn goed te verstaan en klinken helder. De subwoofer onderlijnt op zijn beurt waar nodig. Het betreft net als voor Alone In The Dark II een speciale editie, die bestaat uit twee schijfjes. Op de eerste DVD ontdekt u naast de hoofdfilm een hallucinant stukje audiocommentaar, ingesproken door een duidelijk ongeïnteresseerde Uwe Boll, zijn hond (!) en ‘director of photography’ Mathias Neumann. Verder zijn er ook nog een collectie promotionele trailers en de originele trailer aanwezig. Op het tweede schijfje kan u terecht voor een Making of, inclusief interviews met de voornaamste cast- en crewleden, maar ook een resem alternatieve en weggeknipte scènes. De stevige keepcase huist in een mooi glanzende kartonnen sleeve.

Bekijk hier alvast de originele teaser:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.