Nim’s Island Blu-ray review

Nim’s Island coverNim’s Island ***

Regie: Jennifer Flackett en Mark Levin

Met: Abigail Breslin, Jodie Foster, Gerard Butler

Speelduur: 96′

Prima avontuurlijke jeugdfilm van de makers van Journey to the Center of the Earth.

Het verhaal: De jonge Nim (Abigail Breslin) leeft samen met haar vader Jack (Gerard Butler) op een afgelegen eiland. Terwijl Jack allerhande onderzoeken doet naar de fauna en flora van het exotische eiland, verslind Nim het nieuwste boek van haar favoriete boekpersonage, Alex Rover, ‘s werelds grootste avonturier. Maar de schrijfster van de boeken, Alexandra Rover (Jodie Foster), leeft een eenzaam bestaan in de grote stad en blijkt een angsthaas van jeweste te zijn. Wanneer Nim’s vader vermist wordt, brengt een serie avontuurlijke gebeurtenissen Alexandra op het eiland van Nim en Jack…

Ons verdict: Jennifer Flackett en Mark Levin scoorden vorig jaar een onverwacht dikke hit met hun scenario van Journey to the Center of the Earth. Met de jeugdfilm Nim’s Island maakt Jennifer Flackett haar regiedebuut, terwijl het voor Mark Levin zijn tweede langspeler was. Met een budget van 37 miljoen dollar onder de arm wisten ze een interessante cast samen te stellen, met grote names als Jodie Foster en Gerard Butler. In de hoofdrol herkent u dan weer Abigail Breslin, die onweerstaanbaar was in Little Miss Sunshine (2006). Zoals vaker bij Walden Media is ook Nim’s Island gebaseerd op een boek, in dit geval het gelijknamige vooral in Amerika erg populaire boek van Wendy Orr. Hoewel de ‘production values’ dik in orde zijn en de grote meerderheid van de speciale effecten prima zijn, is het duidelijk dat er minder ervaren regisseurs aan het roer staan. Niet alleen komt de film soms compleet tot stilstand, door onnodige zijsprongen, plotholes en omdat er regelmatig iets teveel van je geloof wordt gevergd. Bovendien bevat het scenario weinig verrassingen en zijn de clichés niet van de lucht. Toch neigen we meer naar de positieve kant, mede omdat er simpelweg een fris en jeugdig enthousiasme van uit gaat. Bovendien is Jodie Foster geweldig in een voor haar verrassende rol en ook Butler is zijn typische charmante zelve. Breslin legt het er dan weer soms te dik op, maar gelukkig blijven deze uitschuivers nog binnen de perken. Nim’s Island is concluderend een meer dan behoorlijke jeugdfilm.

De Blu-ray: Het haarscherpe en kleurrijke 2.35:1 HD-beeld spat van het scherm, met een uitstekend contrast en detail. De levendige en warme kleuren ogen natuurlijk en het beeld is vrij van storende oneffenheden. Zowel de Engelse, als de Nederlandse geluidstracks klinken prima, met een goede geluidsweergave, prima spreiding en heldere, goed verstaanbare dialogen. Ruis of andere storingen zijn niet aanwezig. Er zijn op het eerste zicht een heleboel bonus features aanwezig, maar in realiteit blijken het veel korte en weinig diepgravende featurettes te zijn van amper enkele minuten. Er zijn een zevental featurettes die handelen over de personages en de acteurs die ze vertolken (“Abigail’s Journey”, “Jodie Foster” en “Nim & Alexander” – samen een dikke twaalf minuten), het werken met dieren (“Nim’s Friends” – 6 minuten), het werken op water, de moraal achter het verhaal (“Happy Endings” – 2 minuten) en het maken van de film (“Behind the scenes” – 5 minuten). Allemaal leuk om eens te bekijken, maar het is ofwel allemaal een beetje te licht of het is gericht op de kids. Niet veel diepgravender, maar toch wat interessanter zijn de interviews met de twee regisseurs (“Family Films” – 2 minuten) en Jodie Foster (5 min.), een collectie weggeknipte scènes (15 minuten in totaal, voorzien van uitleg) en natuurlijk de originele bioscooptrailer.

Bekijk hier alvast een featurette over de film:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.