Get Smart’s Bruce & Lloyd: Out of Control DVD review

Bruce & LloydGet Smart’s Bruce and Lloyd Out of Control **

Regie: Gil Junger

Met: Masi Oka, Nate Torrence, Jayma Mays, Marika Dominczyk, Larry Miller

Speelduur: 69′

Zwakke ‘direct-to-dvd’-sequel op de kaskraker Get Smart.

Het verhaal: Terwijl agenten 86 en 99 de misdaadorganisatie Chaos proberen op te rollen, trekken de twee eigenzinnige Control-uitvinders Bruce en Lloyd zelf op avontuur wanneer één van hun geheime uitvindingen in handen valt van Chaos…

Ons verdict: Zoals u in onze Blu-ray review al kon lezen heeft ondergetekende de nodige pret beleefd aan de kaskraker Get Smart, dus was best benieuwd naar de gelijktijdig uitgebrachte direct-to-dvd sequel Get Smart’s Bruce and Lloyd Out of Control. Televisieregisseur Gil Junger is echter geen Peter Segal en dat wordt bijzonder snel duidelijk. Want de tweede film is goedkoop, zoutloos, flauw en clichérijk! Dat de film goedkoop is kan ik nog door de vingers zien, het is dan ook een videoproductie, maar dat de goede grappen op één hand te tellen zijn is al heel wat minder snel te vergeven. Het niveau ligt beduidend lager dan van zijn bioscooptegenhanger en dit is wel erg spijtig aangezien hetzelfde schrijversteam verantwoordelijk is voor dit scenario. Daarbovenop is het geheel voorspelbaar. Wel prima zijn Masi Oka en Nate Torrence als Bruce en Lloyd. Ze hebben duidelijk plezier in hun hoofdrollen en zorgen soms voor enkele grappige momenten. Spijtig dat deze te weinig zijn en te ver uit elkaar liggen om de film te redden van de onderste rekken van de videotheek. Buiten het komische duo zal je ook opnieuw Larry Miller, Patrick Warburton, Terry Crews en één van de hoofdrolspelers uit Get Smart zien voorbijkomen. Get Smart’s Bruce and Lloyd Out of Control is sowieso een origineel promotiemiddel van Warner Bros, maar hopelijk geeft men in de toekomst toch iets meer aandacht aan het scenario en de uitwerking.

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is bevredigend, met een prima scherpte en natuurlijk ogende kleuren. Hier en daar duikt er wel wat beeldruis en compressiefouten op! De Engelse Dolby Digital 5.1-track is eveneens weinig indrukwekkende met een vlakke en weinig levendige geluidsmix. De dialogen klinken gelukkig helder, zodat alles toch netjes verstaanbaar is. Net als de hoofdfilm zijn de extra’s behoorlijk flauwe kost. Op kop heb je Bruce and Lloyd’s Confessionals (12 min.) wat niet meer zijn dan conversaties met de personages uit de film. Cue The Anti-Follicular Device (5 min.) gaat in op één van de gadgets uit de prent, terwijl Bruce and Lloyd Tech (13 min.) dieper ingaat op de echte wetenschap achter de speeltjes en uitvindingen van Bruce en Lloyd.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter