Awake DVD review

Awake coverAwake ***

Regie: Joby Harold

Met: Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard, Lena Olin

Speelduur: 95′

Degelijke thriller, met puike cast!

Het verhaal: Clay Beresford (Hayden Christensen) is een 22-jarige miljonair die samen met zijn aanhankelijke moeder Lilith (Lena Olin) aan het hoofd staat van één machtigste bedrijven van het land. Hij heeft een geheime relatie met Samantha Lockwood (Jessica Alba), de ietwat verlegen assistente van zijn moeder. Samantha wil niets liever dan de relatie openbaar te maken, maar Clay is angstig dat zijn moeder de hele affaire zal afkeuren. Dat is overigens niet de enige zorg van Clay, want ook zijn zwak hart blijft hem parten spelen en hij heeft zo snel mogelijk een nieuw hart nodig. Dokter Jack Harper (Terrence Howard), die hem het leven al eerder redde en sindsdien een goede vriend is, zal de transplantatie uitvoeren. Liggend op de operatietafel merkt hij dat zijn verdoving niet naar behoren werkt: zijn lichaam is helemaal verlamd maar hij is klaarwakker! Hij voelt de immense pijn van de operatie en hoort eveneens wat de dokters zeggen…

Ons verdict: Awake werd een beetje versleten als een zoveelste bovennatuurlijke thriller/horrorfilm in de stijl van The Eye (niet toevallig eveneens met Jessica Alba), terwijl het in realiteit natuurlijk een heel ander beestje is. Het debuut van Joby Harold is nameljk een verrassend vlotte thriller, met een simpel doch slim scenario dat een prangend actueel probleem gebruikt om spanning op te wekken. En met resultaat want Awake is boeiend over de hele lijn en spannend op de juiste momenten. De climax komt niet helemaal als een verrassing, maar dat stoorde me helemaal niet. Mede door de uitstekende cast! Want voor zijn eerste film wist regisseur Joby Harold direct een resem puike acteurs bij elkaar te krijgen. Met uitzondering van zeemvel Anakin… ik bedoel Hayden Christensen, is iedereen sterk en geloofwaardig. Awake werd onterecht neergesabeld door de meeste gevestigde critici, maar is in realiteit een behoorlijke thriller. Financieel werd de film toch een bescheiden succes en ondertussen is Harold al volop in de weer met het neerpennen van het scenario voor de het langverwachte epische zombiefestijn Army of the Dead (2010).

De DVD: Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp, met een goed contrast en schaduwdetail. Het zwartniveau ziet er strak uit en de overige kleuren ogen natuurlijk. Vuil en printbeschadigingen zijn zoals te verwachten niet aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een goede spreiding en dynamiek. De subwoofer draagt zijn steentje bij op de juiste momenten en de heldere, steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker. De extra’s zijn beperkt tot een selectie trailers, waaronder eveneens de originele bioscooptrailer van de film zelf.

Bekijk hier alvast deze trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter