Journey to the Center of the Earth DVD review

Journey DVD coverJourney to the Center of the Earth ***

Regie: Eric Brevig

Met: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem, Seth Meyers

Speelduur: 89′

De surprisehit van 2008 nu ook op DVD!

Koop Journey to the Center of the Earth aan de beste online prijs bij Azur!

Het verhaal: Niemand gelooft dat professor Trevor Anderson (Brendan Fraser) een fantastische ontdekking zal doen. Zijn onconventionele hypotheses krijgen weinig steun van de wetenschappelijke gemeenschap. Maar tijdens een expeditie in Ijsland, komen Trevor en zijn tienerneef Sean (Josh Hutcherson), samen met hun gids Hannah (Anita Briem), vast te zitten in een grot. Hun enige hoop om eruit te geraken is dieper in de Aarde te graven, hopend om zo een andere uitgang te vinden. Tijdens dit spannende avontuur zien Trevor, Sean en Hannah onbekende werelden, prachtige creaties, dodelijke gevaren en dodelijke monsters. Eén ding is zeker: alles kan gebeuren tientallen kilometers onder de oppervlakte van onze groene planeet. Alsof het nog niet genoeg is wordt de Aarde bedreigd door een ondergrondse vulkaanuitbarsting…

Ons verdict: Het regiedebuut van visuele effecten-tovenaar Eric Brevig is een amusante achtbaanrit, vol avontuur, humor en prima speciale effecten. Het scenario is gebaseerd op het legendarische werk van Jules Verne en ongeacht de dichterlijke vrijheden, de aanwezige clichés en het feit dat het niet allemaal even geloofwaardig is (GSM-ontvangst onder het aardoppervlak?? Yeah right!) blijft de prent boeien door de vakkundige regie, het geslaagde effect als je de film in 3-D bekijkt en het prima tempo. Brendan Fraser is goed gecast als de avontuurlijke, doch warrige professor en slaagt er in om wat van de zure smaak weg te wassen van het afgrijselijke The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Josh Hutcherson beweest na Bridge to Terabithia (2007) dan weer opnieuw een talent te zijn om in het oog te houden. Ook Anita Briem blijkt meer te zijn als een schoon meubel en vult haar rol naar behoren in. Er zitten enkele waarlijk knappe (én behoorlijk spannende) CGI-scènes in die je naar het puntje van je stoel brengen! Journey to the Center of the Earth, welke globaal bijna 245 miljoen dollar wist bij elkaar te sprokkelen, is helemaal geen Oscarwaardig-materiaal maar entertainend des te meer!

De DVD: De DVD van Warner Bros is een puike uitgave die zowel de gewone 2-D, als de 3-D versie bevat. Er zitten twee 3-D brilletjes in de verpakking en het 3-D effect werkt prima, vooral wanneer u de film bekijkt op een groot plasma- of LCD-scherm. Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een meer dan goed contrast en warme kleuren. Deze gaan uiteraard wat verloren wanneer u de 3-D versie besluit te bekijken. Verder heeft het beeld een goed diepte en detail, zonder noemenswaardige oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt uitstekend, met een goede plaatsing van de geluidseffecten en een puike dynamiek. De dialogen klinken helder en zijn over heel de lengte erg goed te verstaan. De spreiding is prima en de subwoofer onderlijnt de actiegerichte scènes naar behoren. Kortom, een levendige soundtrack! Buiten de 3-D versie bevat de DVD ook nog een informatieve audiocommentaar, ingesproken door Eric Brevig en Brendan Fraser, en een resem featurettes. In “A World Within Our World” (10 min.) kan je ontdekken of de film dicht bij de werkelijkheid aanleunt, terwijl “Being Josh” (6 min.) even een dag uit het leven van acteur Josh Hutcherson laat zien. Ook erg leuk is “How to Make Dinosaur Drool” (3 min.) en tenslotte is er nog een spelletje aanwezig.

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter