The Lodger DVD review

lodgerThe Lodger ***

Regie: David Ondaatje

Met: Alfred Molina, Hope Davis, Simon Baker, Shane West, Rachael Leigh Cook, Donal Logue, Philip Baker Hall

Speelduur: 91′

Stijlvolle thriller, met een verbluffende cast!

Het verhaal: Chandler Manning (Alfred Molina) is een chagrijnige detective die een meedogenloze moordenaar met een voorkeur voor hoertjes uit West Hollywood op het spoor is. Het lijkt dat de duistere methoden van de moordenaar hetzelfde zijn als die van de beruchte 19e eeuwse Londense psychopaat Jack the Ripper. Ook andere details zijn exacte kopieën van de moorden van de seriemoordenaar die een eeuw geleden dood en verderf zaaide. Samen met zijn nieuwe partner Street (Shane West) zet Manning alles op alles om deze killer bij de lurven te vatten. Zeker als blijkt dat deze het gemunt lijkt te hebben op zijn lieftallige dochter Amanda (Rachael Leigh Cook)…

photo4

Ons verdict: De ‘direct-to-dvd’-filmindustrie draait al enige tijd op volle toeren. Terwijl dit vroeger uitsluitend goedkope B-producties waren met onbekende acteurs, zijn dit tegenwoordig steeds vaker interessante en erg goed gemaakte producties die niet moeten onderdoen voor de hedendaagse bioscoopfilms. The Lodger is er zo één. De film heeft niet alleen een cast om U tegen te zeggen, maar daarbovenop een sterke regie en een boeiend scenario. David Ondaatje heeft dan misschien nog niet veel gepresteerd in de filmindustrie, maar is duidelijk een naam om in het oog te houden. The Lodger is van begin tot eind boeiend, met prima acteerwerk van de gehele cast. De film heeft een vlot tempo en barst van de sfeer. Ondaatje heeft de regieteugels strak in handen en tovert enkele knappe, originele shots uit zijn hoge hoed. Hij focust zich nergens op het geweld en zijn suggestieve aanpak werkt de spanning en mysterie enkel maar in de hand. The Lodger is een frisse, stijlvolle en geslaagde kijk op de Jack The Ripper-zaak en warm aanbevolen voor de liefhebbers van goed gemaakte thrillers.

De DVD: Het anamorfische 1.85:1-beeld heeft een goede scherpte, met een prima diepte en detail. De donkere tinten en schaduwen komen mooi tot hun recht en de kleuren ogen warm en natuurlijk. De gebruikte print is proper en vuiltjes zijn niet aan de orde. Filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven netjes binnen de perken. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, zonder wereldschokkend te zijn. Het geluidsbeeld is eerder op de voorste kanalen gericht, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De muziek zorgt voor een ruimtelijk gevoel en de subwoofer zorgt soms voor de nodige onderlijning. Ruis of storingen hebben we niet opgemerkt. Als extra zijn er een handjevol weggeknipte scènes (8 min.) en een behoorlijk boeiende ‘Making Of’-documentaire “Beyond The Shadows”.

Kijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter