13 Going On 30 Blu-ray review

13-going-on-3013 Going On 30 ***

Regie: Gary Winick

Met: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Andy Serkis

Speelduur: 99′

Vermakelijke romantische komedie van de maker van Bride Wars.

Het verhaal: Wanneer Jenna Rink (Jennifer Garner) haar dertiende verjaardag viert, droomt ze van populair zijn en een afspraakje met de leukste jongen van school. Omdat ze niet langer tevreden is met alleen haar beste vriend en buurjongen Matt Flamhaff (Mark Ruffalo), nodigt ze haar populaire klasgenoten uit op haar dertiende verjaardag. Helaas wordt haar feestje een ware nachtmerrie en terwijl ze tijdens een spel opgesloten zit in haar kast wenst ze dat ze dertig jaar oud is. Als ze wakker wordt, krijgt ze de verrassing van haar leven. Ze is mooi, populair, succesvol en over 5 dagen wordt ze 30!

13-going-on-30-2

Ons verdict: 13 Going On 30 is een leuke romantische ‘What if?’-komedie in de stijl van de komedieklassieker Big (’88). Jennifer Garner is talentvol en charmant genoeg om de aandacht van de kijker vast te houden als dertienjarige puber in het lichaam van een dertigjarige carrièrevrouw. Mark Ruffalo is op zijn beurt ongetwijfeld een goed acteur, maar in deze film is hij een beetje flets en expressieloos. Ook springen de vonken er niet af in de scènes met Jennifer Garner. Gelukkig vangt Andy Serkis (bekend van rollen in onder andere King Kong, Lord of The Rings: The Return of The King en The Cottage) deze miscasting een beetje op in een verrassende en hilarische bijrol. Sommige scènes gaan compleet uit de bocht, maar verder is de regie Gary Winick prima en heeft de film een vlot tempo, zonder al teveel dode momenten. 13 Going On 30 werd in 2004 een solide kassucces met een wereldwijde opbrengst van bijna 100 miljoen dollar tegen een productiebudget van 30 miljoen. Voor de liefhebbers van komedies!

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld is meer dan behoorlijk qua scherpte, met felle kleuren en een goed contrast. Vuiltjes, edge enhancement, beeldruis en/of digitale compressiefouten vormen geen probleem. De Engelse Dolby True HD 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met veel richting en heldere verstaanbare dialogen. De subwoofer gaat goed door in het laag, terwijl ruis niet aanwezig is. Er zijn een hele resem extra’s op de Blu-ray aanwezig, met op kop twee audiocommentaartracks (De eerste door regisseur Gary Winick en track nummer twee werd ingesproken door producenten Susan Arnold, Gina Matthews en Donna Roth). Vervolgens is er zowel een alternatief begin en een einde te ontdekken, maar ook nog eens 27 minuten aan verwijderde scénes. Verder aanwezig: bloopers, de standaard promofeaturette “Making Of A Teen Dream” (19 min.) en een featurette waarin de grappige ‘Thriller’-danscène gerepeteerd wordt. In “I Was A Teenage Geek” (8 min.) krijgen de voornaamste castleden een resem foto’s uit hun jeugd te zien. In “Fashion Flashback: Into The 80’s” (7 min.) blikken een paar grieten terug op de typische mode uit de jaren ’80. Tenslotte zijn er twee eigthies videoclips aanwezig (‘Love is a battlefield’ van Pat Benatar en “Jessie’s girl” van Rick Springfield), een fotogalerij en een verzameling cross-promotionele trailers.

Kijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter