Alle robots uit Transformers: Revenge of the Fallen

In juni 2009 wordt Michael Bay‘s Transformers: Revenge of the Fallen in België uitgebracht in de cinemazalen. Hoogtijd om een helder postje te schrijven over welke robots er juist in de films gaan verschijnen. Regisseur Michael Bay zet alleszins zijn stempel op deze film, want de personages zijn duidelijk geüpgrade en bombastisch !

Deze robotvorm deed al mee in de vorige film en zijn typerend voor de hele comic. De goede Autobots zijn een directe afstammeling van Primus en trachten de meedogeloze Decepticons tegen te houden. In de eerste film worden de Autobots geleid door Optimus Prime en vormen ze samen een 5-koppig team met Bumblebee, Jazz, Ironhide en Ratchet mee. In de 2de film worden er een aantal nieuwe Autobots toegevoegd: The Twins (Skidz en Mudflap), Sideswipe, Arcee, Jolt en de populaire Jetfire. Transformers worden in de film hoofdzakelijk vertegenwoordigd door het merk Chevrolet: Camaro (Bumblebee), Spark (Skidz), Trax (Mudflap), Stingray (Sideswipe) en Chevrolet Volt (Jolt). Andere GM auto’s zijn Peterbilt 379 (Optimus Prime), Hummer H2 (Ratchet) , Pontiac Solstice (Jazz) en GMC Topkick (Ironhide). We krijgen ook een aantal niet-autovoertuigen te zien bij de Autobots zoals Jetfire (SR-71 Blackbird vliegtuig) en Arcee (hot pink Buell Firebolt moto).

Deze robotvorm zijn een directe afstammeling van Primus en zijn meestal militaire voertuigen. Zij vinden de mensen storende insecten en doen er alles aan ze te vernietigen. Autobots trachten hen steeds tegen te houden en worden daarom vaak de directe vijanden van de wrede Decepticons. In de eerste film kon je al van de CGI profiteren van Megatron (de leider vermomd als een F-35 Lightning II straaljager) samen met Bonecrusher (Cougar MRAP), Starscream (F-22 Raptor straaljager), Scorponok, The Doctor, Blackout (AH-64 Apache legerhelicopter) en Barricade (Saleen S281 Ford Mustang). The Fallen is een nieuwe Decepticon samen met de Constructicons die samen Devastator vormen, Soundwave, Ravage, Wheelie en Demolishor.

Transformers: Revenge of the Fallen wordt verwacht op 24 juni 2009.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter