Wat is Dolby Atmos?

Ben jij een bioscoopliefhebber, maar heb je niet altijd tijd om naar de bioscoop te gaan? Geniet je uitvoerig van series thuis op streamingdiensten zoals Netflix, HBO & Amazon Prime Video? Dan wordt het misschien tijd om te investeren in een eigen home cinema met Dolby Atmos.

Dolby Atmos

Wat is Dolby Atmos? Zoals Wikipedia het stelt, is het een naam van een systeem voor surround sound, aangekondigd door Dolby Laboratories in april 2012. Voor diegene die niet weten wat Dolby is, de geluidssystemen van de allereerste Kinepolis-bioscopen was uitgerust met Dolby. Dolby Atmos brengt samen met o.m. Onkyo, Denon & Pioneer een volledige 360° home cinemabeleving door boksen te installeren op verschillende plekken in de huiskamer (5.1.4 of 7.1.2 opstelling mogelijk afhankelijk van versterker). Het revolutionair geluidssysteem installeert zelfs boxen in het plafond waardoor het geluid van jouw favoriete film weergalmt doorheen de ruimte. Het resultaat is vergelijkbaar met de nieuwe IMAX 3D-bioscoopzaal in Kinepolis Brussel met levensecht geluid van een rivier die in het water neerdaalt tot een straaljager die boven de hoofd heen vliegt. Eargasm, people!

De eerste film die deze geluidstechniek omarmde was de Pixar animatiefilm Brave. Let wel op dat niet alle Blu-Rays Dolby Atmos hebben omarmd, dus hou mooi in de gaten of je film Dolby Atmos ondersteunt. Films van 2015 zouden in principe veilig moeten zijn. Voor diegenen die de fuzz nu al niet willen ondernemen, kunnen steeds naar Kinepolis Antwerpen of Brussel om te genieten van Dolby Atmos.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.