Private Practice: Seizoen 1 DVD review

private-practice-seizoen-1-boxPrivate Practice: Seizoen 1***

Regie: diversen

Met: Kate Walsh, Tim Daly, KaDee Strickland, Taye Diggs, Amy Brenneman

Speelduur: 360′

Het eerste seizoen van de spin-off van het populaire Grey’s Anatomy is nu ook op DVD!

Het verhaal: De gerenommeerde chirurg Dr. Addison Montgomery (uit Grey s Anatomy) richt zich na Seattle op een nieuw leven. In Californië werkt ze samen met vrienden van haar geneeskundestudie in de Oceanside Wellness Group. Maar zal het recept voor dit nieuwe leven echt zo heilzaam voor haar zijn? Maak kennis met onder andere Addison, de onlangs gescheiden maar professioneel aan elkaar gebonden Naomi en Sam Bennett, de aantrekkelijke Pete Wilder, de volgens-het-boekje Dr. Charlotte King en Violet Turner, een psychiater met haar eigen problemen…

De episodes:

1. Come Rain or Come Shine: From Grey’s Anatomy to Private Practice
2. In Which Sam Receives an Unexpected Visitor…
3. In Which Addison Finds the Magic
4. In Which Addison Has a Very Casual Get Together
5. In Which Addison Finds a Showerhead
6. In Which Charlotte Goes Down the Rabbit Hole
7. In Which Sam Gets Taken for a Ride
8. In Which Cooper Finds a Port in His Storm
9. In Which Dell Finds His Fight

Pic 1

Ons verdict: Toen de ziekenhuisserie Grey’s Anatomy in 2005 onverwacht uitgroeide tot een ware hype in televisieland, was het niet echt verrassend dat er een spin-off werd aangekondigd. Wel een verrassing was dat men met dokter Addison Montgomery, met verve gespeeld door de charismatische Kate Walsh, koos voor een secundair personage. Jammes genoeg voelen veel afleveringen nogal ‘gerushed’ aan en het duurt ook even voor je echt in de reeks zit. Scenariogewijs wordt het niet veel beter naarmate de reeks vordert, maar dankzij enkele goed acteurs blijft je toch nog geboeid kijken. Bovendien werkt de verandering van setting wel en konden we de andere sfeer tegenover Grey’s Anatomy wel pruimen. Mits meer diepgang en betere scenario’s kan Private Practice zeker uitgroeien tot een steengoede serie!

De DVD: De negen afleveringen van het eerste volledige seizoen staan allemaal netjes in het anamorfische 1.78:1-formaat op de drie schijfjes. Het beeld is scherp, met een goed contrast en heldere, natuurlijk ogende kleuren. Vuiltjes en andere storende oneffenheden zijn gelukkig niet aan de orde. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes en zonder vervormingen uit de middenste speaker komen. De muziek komt eveneens goed tot zijn recht. Ruis of storingen zijn zoals te verwachten niet aanwezig. Er zijn een aantal goed uitgevoerde extra’s aanwezig zoals commentaartracks, bloopers, een resem weggeknipte scènes en twee boeiende featurettes: “Achter de schermen van Private Practice” en “Kate Walsh: Oefening baart kunst”.

Bekijk hier een promo voor de serie:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter