Righteous Kill Blu-ray review + Wedstrijd!!!

righteous-kill-coverRighteous Kill**

Regie: Jon Avnet

Met: Robert De Niro, Al Pacino, Carla Gugino, Curtis Jackson, Donnie Wahlberg, John Leguizamo

Speelduur: 101′

Deze film bewijst dat bliksem inderdaad geen twee keer op dezelfde plaats kan inslaan!

Het verhaal: Een seriemoordenaar heeft het voorzien op criminelen die uit handen van politie en justitie zijn gebleven. Een pooier, een verkrachter, een kinderlokker: allemaal worden ze uit de weg geruimd door een mysterieuze killer. Turk (Robert De Niro) en Rooster (Al Pacino), twee veteranen van de New Yorkse politie, onderzoeken de zaak. Maar al snel komen ze tot de conclusie dat de moordenaar uit hun midden moet komen: iemand binnen de New Yorkse politie heeft het recht in eigen handen genomen. De zaak neemt een verrassende wending wanneer twee jonge rechercheurs, die ook bij de zaak betrokken zijn, met de beschuldigende vinger richting Turk wijzen…

righteous-kill-pic

Ons verdict: Na de legendarische actiethriller Heat van Michael Mann zat menig filmfan de vingers te kruisen dat Robert De Niro en Al Pacino ooit nog eens samen zouden acteren in een film. Het heeft hen dertien jaar gekost maar dankzij de florerende productiestudio Millenium – ondertussen bekend van kaskrakers als 16 Blocks en Rambo – hebben we eindelijk die nieuwe samenwerking tussen de twee briljante acteurs. Jammer genoeg wordt het al héél snel duidelijk dat het resultaat niet van hetzelfde niveau is als uit de film van 1995. Jon Avnet (Red Corner, 88 Minutes) is weliswaar geen ‘sterke verhalenverteller’ als Mann, maar je zou toch verwachten dat de man een degelijke, boeiende politiefilm kan afleveren? Zeker als je de talenten van De Niro en Pacino ter beschikking hebt en het scenario van de hand is van de schrijver van het prima Inside Man. Jammer genoeg blijk vooral dit laatste een erg zwakke schakel te zijn in Righteous Kill. Het script is namelijk een aaneenschakeling van platgereden clichés. Ook Avnet slaagt er niet in om iets boeiends te puren uit de woorden van Russell Gewirtz en levert een standaard politievehikel af, dat vooral tegen het einde compleet ontspoort in rommelig uitgewerkte flutscènes. De twist zie je al van mijlenver aankomen en erg geloofwaardig is Righteous Kill niet. Dan komen we opnieuw bij het beginpunt van onze recensie: dé tweede samenwerking van De Niro en Pacino. Wel, waar moeten we starten? De Niro lijkt te slaapwandelen door de film, terwijl Pacino aanvankelijk zich nog kan beheersen – om dan op het einde compleet over-the-top te gaan. De twee voormalige klasbakken hebben bovendien geen fluit chemie samen en worden bijna in elke scène compleet onderuit gespeeld te worden door de prima cast. Vooral Carla Gugino bewijst dat ze zelfs de grootste rommel naar boven kan tillen. Righteous Kill is een rommelige politieprent, met een clichérijk script en flets acteerwerk. Zet voor de zoveelste keer nog maar eens Heat op, in plaats van deze teleustellende bedoening.

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld heeft een puike scherpte, met een prima contrast en een goed schaduwdetail. Het zwartniveau is strak, terwijl de overige kleuren helder en natuurlijk ogen. Vuiltjes en beschadigingen vormen geen probleem. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is een voldoende dynamische geluidstrack, met een uitstekende plaatsing van de geluidseffecten en zuivere, steevast verstaanbare dialogen. De subwoofer gaat op zijn beurt goed door in het laag en de muziek klinkt mooi warm. Ruis of andere geluidsstoringen zijn gelukkig niet aanwezig. Terwijl de standaard DVD het moet stellen met een audiocommentaartrack, is de Blu-ray tot de nok gevult met boeiend en informatief bonusmateriaal. Een excuus voor de film zelf krijg je uiteraard niet, maar de commentaartrack door regisseur Jon Avnet bevat behoorlijk wat weetjes en anekdotes over het maken van de film. Naast de gewoonlijke setbeelden en cast- en crewinterviews, zijn er twee interessante featurettes aanwezig. Tenslotte zijn er een aantal promotionele trailers te bekijken.

Bekijk hier de trailer van de film:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

11 gedachten op “Righteous Kill Blu-ray review + Wedstrijd!!!”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Dankzij de vrijgevige distributeur Dutch Filmworks kunt u zelf ontdekken of onze strenge recensie correct is ja of neen, want we mogen maar liefst drie exemplaren wegschenken van de DVD.

  Wat moet u doen om zo een prijs in de wacht te slepen? Enkel de juiste antwoorden vinden op de volgende vraagjes:

  1) Welke karakteracteur uit onder andere First Blood heeft ook een belangrijke rol in Righteous Kill?

  2) De 60 miljoen dollar kostende prent werd niet echt een kassucces in de bioscopen. Hoeveel bracht de film met De Niro en Pacino uiteindelijk in het laatje?

  3) Hoeveel correcte inzendingen zullen we tegen het einde van de wedstrijd binnenkrijgen?

  Stuur al de juiste antwoorden (op de DRIE vragen), mét naam én adres, alleen naar: steve_de_roover@hotmail.com. Deze wedstrijd loopt tot en met zondag 31 mei 2009.

  Bonne chance!

  Please wait...
 2. Vergeet deze duffe drol van een film en geniet liever nog een keer van al het geniaals dat De Niro en Pacino in de 70s-80s-90s op het witte doek brachten.

  Please wait...
 3. heb hem juist gezien en vond hem zeer verrassend einde goed geacteerd. Weet niet waarom ge de film slecht vindt verdient voor mij 8/10 en ga ik zeker aanraden bij vrienden om ook eens te zien.

  Please wait...
 4. BRIAN DENNEHY 78,605,731

  Please wait...
 5. @Vandromme Daniel: De inzendingen voor de wedstrijden dienen gemaild te worden, zoals bij de instructies staat vermeld.

  @Yves: Clichés, over-the-top acteerwerk van Pacino tegen het einde, voorspelbaar, ongeloofwaardig en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kijk Heat nog eens en dan weet je het wel…

  Please wait...
 6. 1) Brian Dennehy – 2) $78,605,731

  Please wait...
 7. ken heat en is goeie film maar nu ook niet het van het. Je hebt misschien gelijk dat het einde rap afgehaspeld wordt en pacino niet zijn beste acteer prestatie neerzet maar geen elke acteur heeft altijd goeie films zelfs pacino niet. 88 minutes was slechter dan deze film vond ik toch

  Please wait...
 8. @Yves: Vergeet (het overigens magistrale) Heat dan nog. Goodfellas, Scarface … en zeg dan nog eens dat het geen zonde is om klasbakken als De Niro/Pacino op hun oude dag te zien vegeteren in dit soort C-film.
  En ja, 88 Minutes (ook al van ‘regisseur’ Jon Avnet – die stilaan Uwe Boll naar de kroon steekt :)) was nog slechter, maar dat maakt Righteous Kill daarom niet beter an sich.

  Please wait...
 9. 1) Brian Dennehy – 2) $78,605,731

  Please wait...
 10. Heat staat op deze eigenste moment op plaats 134 in de toonaangevende IMDB Top 250. Dit is natuurlijk niet dé ultieme filmische bijbel, maar het zegt toch al iets. Righteous Kill heeft dan misschien hier en daar nog degelijke momenten en ook omgekeerd zal Heat zijn slechte momenten hebben, maar waar Jon Avnet clichérijke karikaturen opvoert toont Mann ons ‘mensen’. Bovendien kan ik enkel Kenneth maar bijtreden om de bekende films als Casino, Goodfellas, Scarface, Carlito’s Way, The Godfather films nog een te bekijken. Dat geeft zeker een mooi contrast! ;) Maar ik geef je zeker gelijk dat niet alle acteurs altijd even goed zijn.

  Please wait...
 11. De wedstrijd is gesloten.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.