Everything, Everything recensie

Everything, Everything recensieEverything, Everything ***

Regie: Stella Meghie (Jean of the Joneses)

Met Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose, Ana de la Reguera, Danube Hermosillo, Taylor Hickson,…

Speeltijd: 96′

Ga kijken als je hield van The Fault in Our Stars, Sweet November & The Theory of Everything.

Het verhaal: Een meisje dat heel haar leven in huis wordt gehouden vanwege een zeldzame immuniteitsziekte krijgt plotseling een onverwachte buurjongen.

Amandla Stenberg in Everything Everything

Ons verdict: Politiek correcte romantiek doet het goed bij de jongeren van vandaag als je kijkt naar voorbeelden zoals The Fault in Our Stars en filmstudio’s zoeken naar lucratieve alternatieven. Nu zijn Noah Sparks & John Green lang niet de enige schrijvers die dit soort dingen kan brengen in boekvorm, andere schrijvers zoals Nicola Yoon hebben ook zulke bestsellers op hun naam staan. Dus je kan al raden wat er gebeurt…

Met Everything, Everything krijgen we een gelijkaardige film qua thema (ziekte & romantiek) hoewel deze film wel een stuk positiever is. Dat is ook meteen de kracht van Everything, Everything tegenover pakweg een To the Bone die ondanks de romantiek veelal negatief getint is. De symboliek alsook de prachtige landschappen in deze romantische film zijn om van te snoepen en de chemie tussen Amandla Stenberg & Nick Robinson samen met de zachtaardigheid van moeder Ana de la Reguera zullen regelmatig een glimlach om jouw gezicht toveren. Hoewel een einde zeker een leuke kanttekening heeft, is het wel een stuk minder krachtig dan The Notebook of The Fault in Our Stars.

Kortom, met Everything, Everything geeft Warner Bros opnieuw een film die zal aansluiten bij de liefhebbers van dit soort romantiek. Het kon er bij onze zeker door, hoewel we misschien aanraden om deze eerder op Blu-Ray, DVD of VOD te bekijken in de gezelligheid van de huiskamer samen met de hele familie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter