The Librarian III Blu-ray review + Wedstrijd!!!

liii-coverThe Librarian III: The Curse Of The Judas Chalice***

Regie: Jonathan Frakes

Met: Noah Wyle, Bruce Davison, Stana Katic, Bob Newhart, Jane Curtin

Speelduur: 86′

Het derde deel in de reeks avontuurlijke televisiefilms stelt niet teleur!

Het verhaal: Tijdens een gevaarlijke missie om de historische Kelk van Judas terug te vinden, wordt Flynn Carson (Noah Wyle) gered door de mysterieuze en bloedmooie Simone Renoire (Stana Katic), een vrouw met een duister geheim. Samen zetten ze hun zoektocht voort, die leidt naar een verborgen crypte in New Orleans, waar Flynn niet alleen het geheim van Simone ontdekt maar ook zijn ware missie. Een eeuwenoud kwaad dreigt namelijk op de wereld te worden losgelaten…

l-iii-picture

Ons verdict: De eerste film; The Librarian: Quest for the Spear (2004), introduceerde ons de soms onhandige, maar altijd even dappere bibliothecaris Flynn Carson. Dit personage – dat overigens een beetje het midden houdt tussen Indiana Jones en MacGyver – wordt met veel enthousiasme en zwier gespeeld door ER’s Noah Wyle. Omdat de film gemaakt werd voor televisie zijn de speciale effecten soms behoorlijk doorzichtig, maar dat kan de pret niet drukken. Zeker omdat het voor de rest allemaal dik in orde is. De film had een prima cast, een vakkundige regie en een degelijk verhaal, met genoeg avontuur, humor en exotische sets om te blijven boeien van begin tot eind. The Librarian: Quest for the Spear werd een absolute kijkcijfertopper en kreeg zodoende twee sequels, met The Librarian II: Return to King Solomon’s Mines (2006) en nu dus The Librarian 3: The Curse of the Judas Chalice (2008). De meeste castleden zijn terug van de partij en ook achter de schermen bleef het team van de voorgaande film grotendeels hetzelfde. Zo zit de befaamde sciencefiction acteur/regisseur Jonathan Frakes wederom in het regiestoeltje, zorgde Marco Schnabel opnieuw voor het avontuurlijke scenario en was de productie zoals steeds in handen van de succesproducent Dean Devlin. Dit levert opnieuw een erg entertainende avonturenfilm op, met een goed afgewogen mix van humor, fantasy en zelfs horror. Wyle is ondertussen helemaal bekend met het hoofdpersonage en dat merk je. De man speelt met zichtbaar plezier een vrolijke avonturier, die vaak eigenlijk helemaal niet weet wat hij aan het doen is. Bob Newhart en Jane Curtin zijn zoals in de vorige films aanwezig voor de komische noot, terwijl de knappe Stana Katic (Quantum Of Solace, The Spirit) prima is als de love-interest voor “Flynn Carson”. De tweede sequel gaat goed vooruit en hoewel het scenario geen diepgravend verhaal is, verveelt de film geen moment dankzij het ouderwetse avontuur en – voor een televisiefilm – behoorlijke speciale effecten. Wij zien een vierde deel zeker en vast zitten!

De Blu-ray: Het 1.78:1 HD-beeld is scherp, met een hoog contrast en detailniveau. Hierdoor komen sommige speciale effecten behoorlijk nep over, maar dat kan toch de pret niet drukken. Verder heeft het beeld erg mooie en heldere kleuren, die natuurlijk overkomen. Vuiltjes, dramatische filmgrain en andere oneffenheden hebben we niet direct waargenomen. De Engelse DTS-HD MA 5.1 is eveneens van een goede kwaliteit, met heldere dialogen en een fraai geluidsbeeld. De geluidseffecten en de muziek komen uitstekend tot hun recht, terwijl de subwoofer de aanwezige actie onderlijnt waar nodig. Ruis en kraakjes vormen zoals verwacht helemaal geen probleem. Toch een beetje jammer dat er buiten wat promotionele trailers geen extra’s aanwezig zijn op de Blu-ray.

Bekijk hier een trailer van de film:


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “The Librarian III Blu-ray review + Wedstrijd!!!”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  Dankzij distributeur Dutch Filmworks kunnen we weer enkele toffe DVD’s wegschenken van deze besproken sequel.

  Wat te doen om één van deze DVD’s in de wacht te slepen? Vind de juiste antwoorden op de volgende vraagjes:

  1) De drie The Librarian-films werden geproduceerd door Dean Devlin. Met welke befaamde cineast leverde deze zijn grootste hits af?

  2) De filmreeks van The Librarian wordt altijd bevolkt door schoon vrouwvolk. Welke bekende actrices speelden de ‘love-interest’ van Wyle’s personage in de drie films?

  3) Hoeveel juiste antwoorden zullen we tegen het einde van deze wedstrijd binnenkrijgen?

  Stuur uw juiste antwoorden, vergezeld van naam en adres, naar: steve_de_roover@hotmail.com. Deze wedstrijd loopt tot en met maandag 1 juni 2009.

  Véél succes gewenst!

  Please wait...
 2. die vorige films waren wel goed hoop dat deze ook even goed is. Wel veel van indiana en andere avnturen films afgekeken en niet zo goede special effecs voor de rest oke.

  Please wait...
 3. Op de speciale effecten kan je de films niet afrekenen. Het zijn per slot van rekening maar televisiefilms. Het klopt ook dat er duidelijke invloeden van de bekende avonturenfilms zoals Indiana Jones inzitten. Maar uiteindelijk gaat geen enkele Libririan film zo overboord als de laatste Indy-film en dat alleen al verdient hulde! :-)

  Please wait...
 4. Dames en heren, opnieuw bedankt voor de vele inzendingen! Het lijkt er op dat elke wedstrijd steeds succesvoller wordt en dat zien we graag :) Deze wedstrijd is in elk geval gesloten en de gelukkigen krijgen hun prijs begin volgende week in de bus.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter