Makers Van God Los mogen eerste Netflix-serie draaien

Groot nieuws voor onze Noorderburen vanuit Los Gatos: Netflix heeft een go gegeven om zijn eerste Nederlandse serie te maken. De gelukzak van dienst is Pieter Kuijpers die met zijn productiebedrijf Pupkin o.m. verantwoordelijk was voor Van God Los, Riphagen, Aanmodderfakker, Smeris & Taart. De schrijver van Bankier van het Verzet Winchester McFly mag een Nederlandse serie pennen met 8 afleveringen van 30 minuten.

Erik Barmack, VP of International original series bij Netflix zegt:

“A Dutch original has been on our wishlist for some time now. We are delighted to be working with such a talented group of Dutch creatives. This story is going to be an interesting blend of different genres and we are excited to bring this to our global audience next year.”

 

Producent en bedenker Pieter Kuijpers voegt daaraan toe:

“Ik kijk er naar uit om een serie te creëren die 2 genres combineert: coming of age & horror. Op een subtiele manier verwijst de serie naar het meedogeloze verleden waar onze Nederlandse rijkdom is op gebaseerd. Ik vind het een eer en ik ben ook heel opgewonden om met Netflix te werken, één van de grootste en beste spelers in de wereld van film & drama.”

 

Het is nog niet bekend welke titel deze serie zal dragen, welke cast werd geselecteerd en ook geen exacte release date. Er wordt wel vanuit gegaan dat het een serie is voor 2019. Netflix maakte nog een heleboel andere Europese producties bekend zoals Dark S2 (Duitsland), The Wave (Duitsland), Mortel (Frankrijk), Luna Nera (Italië), La Casa de Papel S3 (Spanje), The English Game (UK), The Staircase (Frankrijk) & Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italië).

Voor alle duidelijkheid, de serie Undercover met Tom Waes is geen Netflix Original-serie en daarbij dus niet de eerste Nederlandstalige Netflix Original-serie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.