Hoe populair zijn Europese producties op internationale streamingdiensten?

Hoe populair zijn Europese producties op internationale streamingdiensten?

Netflix pompt ontzettend veel geld in Europese fictie en het mag dan ook niet verbazen met de interesse naar Vlaamse content dat we onze eerste Vlaamse producties krijgen op de populaire internationale streamingdiensten. Maar hoe populair zijn Europese producties op internationale streamingdiensten? Welke Europese series zijn populair op Netflix België?

Als we denken aan sterke Europese producties, dan denken we aan Marseille, Dark, Las Chicas Del Cable & You Are Wanted. Wat kunnen we zeggen over deze shows? Wel, de televisieseries worden vooral gemaakt om de thuismarkt een plezier te doen en dat zie je ook meteen aan de statistieken. Het overgrote deel van de Europese producties worden het meeste gestreamd in het land van herkomst. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen, zoals You Are Wanted op Amazon Prime Video dat het beter deed in Oostenrijk dan thuisland Duitsland. In België deed Marseille het bijzonder goed, want als kleine broertje van Frankrijk in sommige gevallen, zijn we zeer snel om Franse content op te nemen in het Zuiden van het land.

Marseille doet het bijzonder goed op Netflix België

De resultaten van Marseille moeten wel in perspectief worden gezet. Je ziet nl. dat Marseille belange niet zo populair is in Frankrijk tegenover de content van traditionele televisiekanalen die beschikbaar is op de buis. Netflix heeft dus nog een hele weg af te leggen in Frankrijk. Weet ook dat lokale content niet zo populair is op Netflix tegenover de Amerikaanse televisieseries die in overvloed op de internationale streamingdiensten zijn te vinden.

Meer info kan je vinden op de website van Parrot Analytics via deze link.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.