The Box Collector DVD review

box-coverThe Box Collector**

Regie: John Daly

Met: Margot Kidder, Noah Segan, Lyne Renée, Adriana O’Neill, Michael Bowen

Speelduur: 91′

Fletse internationale thriller van Belgische makelij!

Het verhaal: De jonge kunstenaar Harry Green (Noah Segan) woont samen met zijn dominante moeder Beth (Margot Kidder) in een slaperig Amerikaans plattelandsstadje. De rust wordt ernstig verstoord wanneer Marie Dupont (Lyne Renée) en haar dochtertje hun intrek nemen naast de Greens. Harry wordt stapelverliefd op de beeldschone Marie, maar Beth is niet van plan haar zoon zomaar op te geven en zal er dan ook alles aan doen om zijn ontluikende gevoelens in de kiem te smoren…

lyne-renee

Ons verdict: Het Antwerpse productiebedrijfje Corsan probeert zich de laatste jaren in de kijker te werken met Belgisch-Canadese co-producties zoals The Hessen Affair. The Box Collector, nota bene ingeblikt door de legendarische John Daly – producent van onder andere The Terminator, Salvador, Platoon en The Last Emperor, is één van de eerste van deze producties. Jammer genoeg is het maar een fletse bedoening, vooral te wijten aan het weinig geloofwaardige scenario van Guy Lee Thys. Het geheel tart vaak alle wetten van de logica en hangt aan elkaar van de onnozele plotwendingen. En dan hebben we het nog niet over het weinig geïnspireerde acteerwerk van de doorzichtige Noah Segan. Michael Bowen is dan weer redelijk en Margot Kidder gaat hier en daar heerlijk over-the-top, maar het is de bloedmooie Vlaamse Lyne Renée die met de meeste eer mag gaan lopen. Hoewel er hier en daar nog aan vanalles kan gewerkt worden, heeft deze schoonheid charisma en talent te over. Toch kunnen deze enkele lichtpuntjes The Box Collector niet redden van de ondergang. Volgende keer beter!

De DVD: Het anamorfisch 1.85:1-beeld ziet er prima uit, zonder echt potten te breken. Contrast en detail zijn degelijk, terwijl de zwarte tinten en de overige kleuren eveneens niet teleurstellen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorste kanalen gerichte soundtrack, maar de dialogen komen netjes uit de middenste speaker en zijn over de hele lijn goed te verstaan. De muziek klinkt eveneens bevredigend. Ruis of andere storingen vormen geen probleem. Naast een kwartier durende ‘Making of’, bevat de schijf ook nog wat promotionele trailers.

Bekijk hier de trailer:


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.