The Thin Blue Line: Serie 1 DVD review

thin-blue-coverThe Thin Blue Line: Serie 1****

Regie: John Birkin

Met: Rowan Atkinson, Mark Addy, Kevin Allen, Mina Anwar

Speelduur: 203′

Leuke Engelse humor van de makers van onder andere The Young Ones en Blackadder!

De opzet: The Thin Blue Line is een komische serie van de BBC met Rowan Atkinson (Mr. Bean, Black Adder) in de hoofdrol. Raymond Fowler (Rowan Atkinson) staat aan het hoofd van de zeer toegewijde maar ook zeer onhandige politie van Gasford, een klein Engels stadje. Met de onnavolgbare Rowan Atkinson wordt het bestrijden van de misdaad al snel een dolkomisch avontuur…

De episodes:

  1. The Queen’s Birthday Present
  2. Fire And Terror
  3. Honey Trap
  4. Rag Week
  5. Kids Today
  6. Night Shift
  7. Yuletide Spirit

thinblueline1

Ons verdict: Komiek annex scenarist Ben Elton schreef zich in de jaren tachtig beroemd met de reeksen van de Britse comedy Blackadder. De reeks is sindsdien uitgegroeid tot een klassieker. Dit succes zette hij half jaren negentig verder met de al even succesvolle en legendarische komische reeks The Thin Blue Line, met in de cast onder andere Rowan Atkinson en Mark Addy. De reeks is over de jaren heen eveneens uitgegroeid tot een geliefde serie, die thuishoort bij de betere Britse comedy. Maar dat was destijds wel anders, toen de pers de reeks neersabelde omdat ze niet zo ‘gek’ en ‘overdreven’ was als zijn voorgaande werk. Laat u daardoor echter niet ontmoedigen, want The Thin Blue Line is een goed geschreven komische reeks, met snedige dialogen, slimme humor en puike vertolkingen. Voer voor de kenners en liefhebbers van de betere Britse humor!

De DVD: Het originele 1.33:1-beeld ziet er bevredigend uit, met een degelijke kleurweergave en een voldoende diepte en detail. De Engelse Dolby Surround 2.0-track is eveneens prima, met heldere en goed verstaanbare dialogen die netjes uit de middenste speaker komenen. Ook de muziek klinkt eveneens degelijk. Ruis en andere onvolmaaktheden hebben we gelukkig niet opgemerkt. Op de twee schijfjes staan helaas geen extra features.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter