The Real Right Stuff recensie op Disney Plus België

The Real Right Stuff recensie op Disney Plus BelgiëThe Real Right Stuff **

Regie: Tom Jennings (Apollo: Missions to the Moon, The Lost Tapes, Diana: In Her Own Words)

Met Alan Shepard, Gus Grissom, Gordon Cooper, Wally Schirra, Deke Slayton, John Glenn, Scott Carpenter, Annie Glenn,…

Speeltijd: 89′

Ga kijken als je hield van andere ruimtevaartdocumentaires.

Het verhaal: Ga terug naar de late jaren ’50 met de documentaire The Real Right Stuff over de eerste Amerikaanse astronauten gekend als de Mercury 7.

xxxxx

Ons verdict: Privébedrijven zoals SpaceX van Elon Musk verkennen de melkweg en sturen tegenwoordig Japanners naar de ruimte, maar die tijden waren ooit anders. Met de Mercury 7 hadden de Amerikanen in de context van de Koude Oorlog grote ambities om uiteindelijk de eerste man naar de ruimte te sturen. Het heldhaftig verhaal door Tom Wolfe over deze (succesvolle) poging heeft alle potentieel met een interessante verhaallijn en een heleboel merkwaardige personages, maar Disney Plus België deed er maar weinig mee in de fictiereeks The Right Stuff. Ook deze documentaire met The Real Right Stuff is hetzelfde lot toebedeeld, spijtig genoeg.

Je zou bij MoviePulp.be denken dat we geen fan zijn van ruimtevaart met het matig noemen van beide stukken content, maar niets is minder waar. Ondertekende is zware fan van Interstellar, Blade Runner 2049, Altered Carbon & meer. De uitvoering van The Real Right Stuff is gewoon doordeweeks te noemen met een eentonig chronologisch verhaal dat geen opbouw kent en daarentegen de feiten aanhaalt en keer op keer herhaalt, herhaalt, herhaalt. Na 15 minuten was ik letterlijk de aandacht kijkt en kon ik me nog enkel de explosies van de mislukte pogingen herinneren. Tom Jennings mag dan een gerenommeerde documentairemaker zijn met titels zoals Apollo: Missions to the Moon, Diana: In Her Own Words & The Lost Tapes-documentairereeks, geef mij toch maar de gemiddelde Netflix-documentaire om me geïntrigeerd te houden.

Kortom, The Real Right Stuff verbetert de nieuwe serie op Disney Plus België niet echt. Het tegendeel, het is gewoon saai en monotoon. Skippen die handel…

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.