MoviePulp

Beautiful Boy sluit het Film Fest Gent af

Beautiful Boy wallpaper

De film Beautiful Boy van Felix van Groeningen met Timothée Chalamet & Steve Carell wordt de slotfilm van de 45e editie van Film Fest Gent. De film zal zijn Belgische première beleven op het festival, voorafgegaan door de uitreiking van de officiële festivalprijzen, in aanwezigheid van de internationale festival jury en regisseur Felix van Groeningen. Dat maakte de Belgische filmdistributeur The Searchers bekend.

‘Beautiful boy’ is het internationale debuut van Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De Helaasheid der Dingen) en is gebaseerd op de memoires van journalist David Sheff over de strijd die zijn zoon leverde tegen zijn drugsverslaving.

“Film Fest Gent heeft al een lange geschiedenis met de films van Felix van Groeningen, wat ons dubbel zo blij maakt dat we onze 45e editie mogen afsluiten met de eerste internationale film van een van onze grootste Vlaamse talenten. Het bijzondere is dat Felix erin slaagde om een Amerikaanse film te maken waarin we voor honderd procent zijn persoonlijkheid en zijn eigen kijk op cinema herkennen. ‘Beautiful Boy’ is een overweldigend emotionele film. Wie de zaal verlaat zal iets meegemaakt hebben dat men niet snel vergeet.” zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher.

 

Felix van Groeningen over de selectie: “Ik ben ontzettend blij dat ik mijn nieuwe film ‘Beautiful Boy’ aan het Belgische publiek kan voorstellen als slotfilm van Film Fest Gent. Na mijn vorige films was ik klaar voor een avontuur in het buitenland. Het was een lange weg maar een ongelofelijk ervaring, maar vooral: ik ben heel fier op deze film, een menselijk en zeer ontroerend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.”

 

Beautiful Boy is vanaf 21 november in de Belgische zalen. Het 45e Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema. Het volledige programma zal op 20 september bekendgemaakt worden in Sphinx. Tickets voor de slotfilm en afterparty zijn te koop via de website www.filmfestival.be.

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.