Alex Agnew’s Be Careful What you Wish for recensie op Streamz

Alex Agnew's Be Careful What you Wish for recensie op StreamzBe Careful What you Wish for **** 1/2

Regie: Alex Agnew

Met Alex Agnew, tiens.

Speeltijd: 137′

Ga kijken als je hield van zijn originele werk zoals KA-BOOM, Morimos Solamente  & More Human Than Human.


Het verhaal: Het genderdebat, feminisme, #MeToo, neuspeuteren, Tarzan, Zwerkbal… Agnew behandelt het allemaal in Be Careful What you Wish for.

Alex Agnew in Be Careful what you wish for

Ons verdict: Dat Alex Agnew een komediegenie is, zal niemand ontkennen. De King of Comedy die groeide via café de Joker in ANtwerpen & de stal van Comedy Casino op Canvas heeft met zaalshows zoals KA-BOOM, Morimos Solamente & More Human Than Human YouTube in de jaren 2000 volgepompt met sterke clipjes en zijn populariteit bereikte een hoogtepunt toen hij het Sportpaleis meermaals uitverkocht voor zijn zaalshow The Legend Ends. Hoewel deze show samen met Unfinished Business vooral een soort van Greatest Hits was van de (blijkbaar gewezen) Antwerpenaar, wilde de heavy metal-fan zich storten op een metalcarrière met Diablo Blvd, gezien hij het hoogtepunt bereikt had en zichzelf niet meer opnieuw kon uitvinden.

Maar met Be careful what you wish for is hij op 46-jarige leeftijd terug van weggeweest en zijn nieuwste zaalshow is de beste in jaren. Zijn pauze heeft hem samen met zijn status als vader heel wat nieuwe inspiratie gegeven om mopjes te maken en ons een stevige lectuur te brengen rond politiek correctheid in tijden van social, maar af en toe begeeft hij zich wel op glad ijs. Je ziet dat Agnew sterk is in zijn betoog tegenover zijn eigen leeftijdgenoten & millenials, maar Generation Z zal meermaals een cringey-gevoel krijgen als hij praat over moderne onderwerpen zoals transgenderisme. Vooral als hij praat over het stuk postmodernisme, voel je dat de man niet genoeg thuis is in de materie. Dat zie je ook aan het tempo van Be careful what you wish for: Het begin is zeer sterk met een leuke dialoog over de verkeerssituatie in België en leuke gender-verwijzingen naar Arabiëren & Russen in tijden van de oorlog in Syrië, maar het middenstuk valt wat stil om dan toch op een aanvaardbare manier te eindigen naar de standaarden van Agnew himself. Dat kritisch betoog gezegd zijnde, blijft Agnew één van de strafste komieken van zijn generatie en we zijn bij MoviePulp.be blij dat hij terug bij zijn leest blijft.

Kortom, Alex Agnew is terug van weggeweest met Be careful what you wish for. Nu lekker beschikbaar op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter