Xander De Rycke COVID special recensie op Streamz

Xander De Rycke COVID-19 special recensie op StreamzXander De Rycke Houdt het voor Bekijken – COVID-19 ** 1/2

Regie: Johan Verstuyft (Wouter Deprez: Levend & Vers)

Met Xander De Rycke uiteraard.

Speeltijd: 71′

Ga kijken als je hield van het vorige werk van Xander De Rycke, tiens.

Het verhaal: Xander De Rycke neemt de Vlaamse media- & entertainmentwereld op de korrel in een speciale editie van zijn populaire HHVB-show. En ja, ook streamingdiensten krijgen er van langs.

Xander De Rycke Houdt het voor bekeken COVID Special komt op 3 mei 2021 naar Streamz

Ons verdict: Het zal jullie misschien opvallen dat er bijzonder weinig Xander De Rycke te vinden is op MoviePulp.be. Laat ons duidelijk zijn: Dit heeft niets te maken met de content die hij brengt, want ook wij kunnen jaarlijks genieten van De Rycke’s rant over film, cinema & televisie in Vlaanderen. Dit heeft alles te maken met het feit dat we te lui waren om zijn werk te recenseren. Hij is nu terug met zijn COVID-19 special waarin hij streamingdiensten op de korrel neemt, dus een mening van MoviePulp and other fiction kan dan niet uitblijven, gezien we toch wel de referentie in Vlaanderen worden voor streaming.

De Rycke werd zoals heel wat stand-up comedians groot dankzij YouTube waar hij ieder jaar zijn Houdt het voor Bekeken-show online gooide. De meest legendarische is ongetwijfeld deze van 2015-2016, maar dat niveau werd nooit echt overtroffen. Sterker nog, het werd ieder jaar wel een beetje minder. Ook met de COVID-19 special van HHvB (sorry, laatste keer dat we het gebruiken, want het lijkt teveel op de afkorting van Het Belang van Limburg) bereiken we een nieuw dieptepunt dat we gerust kunnen vergelijken met de COVID-special van Hans Teeuwen, Smerige Spelletjes. Het is niet volledig de schuld van De Rycke, want er is immers weinig gebeurd in cinema en laat dat het stuk zijn waar wij MoviePulpers het meeste in geïnteresseerd zijn. De man heeft weinig om mee te werken en is daarom noodgedwongen om zich te focussen op de Vlaamse showbizz en dat stuk over de sokken van Stan van Samang & Sean D’Hondt mag ons gerust gestolen worden. Xander De Rycke had beter wat langer gewacht om zijn zaalshow op het einde van het jaar te brengen zoals steeds of hij had zich beter wat meer op (content van) streamingdiensten zoals Netflix, Amazon & Streamz gericht. Gemiste kans die hij hopelijk aan het einde van het jaar kan goedzetten?

Kortom, de COVID-special van Xander De Rycke is zo’n beetje zoals Hans Teeuwen tijdens de coronacrisisAwkward. Leer nog een lesje van collega Alex Agnew.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.