Hans Teeuwen Smerige Spelletjes recensie op Telenet Play More

Hans Teeuwen Smerige Spelletjes recensie op Telenet Play MoreHans Teeuwen: Smerige Spelletjes **

Regie: Hans Teeuwen

Met Hans Teeuwen

Speeltijd: 43′

Ga kijken als je hield van het vorige werk van Hans Teeuwen zoals Real Rancour.

Het verhaal: Hans Teeuwen reflecteert over de coronacrisis terwijl hij zoals iedereen opgesloten zit in zijn eigen huis.

Het gezeur van Hans Teeuwen in Smerige Spelletjes recensie

Ons verdict: Als er 1 man is die cabaret op de kaart heeft gezet, dan is het Hans Teeuwen wel. De Nederlandse komiek was al in de jaren ’90 gekend door legendarische zaalshows zoals Dat dan weer wel, Trui, Industry of Love, Hard & Zielig en Met een Breierdeck, maar ook op YouTube was de man in de jaren 2000 een hit met kortfilmpjes uit zijn zaalshows die inmiddels een gevestigde waarde zijn in het genre. Bij het lanceren van zijn voormalige streamingwebsite hansteeuwen.tv en later Hans Teeuwen World toonde hij wederom zijn innoverend karakter door opnieuw nieuwe kortfilmpjes te lanceren zoals de schitterende reeks filmpjes rond Baby Terrence, terwijl hij rondtoerde in Angelsaskische landen met zijn jazz ensemble eind jaren 2010 om dan op Netflix terug te komen met zijn eerste Engelstalige zaalshow Real Rancour dat een vertaling is van zijn laatste zaalshow Echte Racune.

Maar… BAM! Daar komt corona. Zijn nieuwste zaalshow Nou Lekker Dan werd uitgesteld zoals zowat iedere zaalshow en cultureel event op het moment, maar vanwege de inspiratie kan meneer Teeuwen het niet laten om een zaalshow in huis te maken.  Niet meteen een goede stap voor de cabaretier, spijtig genoeg, want Smerige Spelletjes lijkt immers meer op het gezeur van een oude man op de zetel dan een professionele komische zaalshow wat toch wel verrassend is. Hans Teeuwen voelt zich immers goed in zijn vel thuis als je lijkt naar zijn vele kortfilmpjes op YouTube & Facebook, maar de man vindt zijn draai niet met zijn vele flauwe corona-mopjes. Is hij zijn draai kwijt sinds hij vader werd, was deze productie te snel snel opgenomen of houdt hij teveel in voor zijn toekomstige zaalshow in 2021? Vele vragen waar we niet meteen een antwoord op kunnen vinden, maar zeker is dat deze ‘zieke’ Hans Teeuwen in quarantaine maar een schim is van zichzelf op de planken.

Kortom, met Smerige Spelletjes trapt Hans Teeuwen zich na Real Rancour van de wereldmap. Laat ons dit corona experiment dus maar snel vergeten.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.