Cinema reviews: Bordertown

Bordertown PosterBordertown***

Regie: Gregory Nava (Selena)

Met een sterke Jennifer Lopez, Antonio Banderas, Maya Zapata,…

Speelduur: 115′

Ga kijken als je hield van Cidade de Deus*****, Blood Diamond**** en andere kritische films met een boodschap.

Vergelijk prijzen van Bordertown online op Kelkoo!

Het verhaal: Journaliste Lauren Adrian (Lopez) wordt vanwege haar Spaanse roots door de baas van de Chicago Sentinel naar Juares gestuurd om een verhaal te schrijven over de brutale vrouwenmoorden in Mexico. Ze zoekt daar haar oude collega Alfonso Diaz (Banderas) op die een locale krant met man en macht tracht in leven te houden van de censurerende regering. Lauren merkt al vlug dat er heel wat corruptie in de Mexicaanse lucht hangt. Ondertussen komt ze Eva (Zapata) tegen, een jong meisje die uit de handen van een aantal moordenaars is kunnen ontsnappen en ze beslist om samen op zoek te gaan naar haar aanraders. Maar waar kan Eva heen? Kan Lauren haar journalistieke invloeden gebruiken om haar te helpen?

Antonio Banderas en Jennifer Lopez in Bordertown

Ons verdict: Globalisering, kapitalisme, uitbuiting, chaos, anarchie, corruptie,… De wereld is niet zo rooskleurig zoals wij Westerse mensen wel denken. Bordertown laat je even aan dit feit herinneren. Deze kritische film is zeer zeker geslaagd in haar opzet, want tijdens de film begon ik al skeptisch naar het scherm van mijn GSM te kijken! En geloof me, het was niet om naar het uur te kijken. Het verhaal was dus zeker een pluspunt. Wat ik negatief vond aan de film, is de manier waarop het verfilmd was. Vooral de eerste camerabeelden kwamen een beetje amateuristisch over. De acteerprestaties van Jennifer Lopez zorgen er daarentegen weer voor dat je volledig in de aura van de film geraakt. Spijtig dat ze weliswaar Banderas zo weinig screentime geven, want deze had wat meer input aan de film kunnen geven. Toch is dit één van de beste prestaties die de regisseur Gregory Nava heeft kunnen waarmaken. Een dikke proficiat aan de senior!

Kortom, Bordertown is een must voor iedereen die de humanist in zich terug wil vinden. Hier vind je de link voor meer informatie over de vrouwenmoorden in Juares eind 20ste eeuw. Onderaan een kritische noot van de regisseur om af te sluiten:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter