The Boat That Rocked Blu-ray

boat that rockedThe Boat That Rocked***

Regie: Richard Curtis

Met: Philip Seymour Hoffman, Bill Nighy, Kenneth Branagh, Nick Frost, Rhys Ifans, Tom Sturridge

Speelduur: 135′

Niet elke recensent is er even wild van, maar wij hebben ons toch geweldig vermaakt met deze prent van de maker van Love Actually!

Het verhaal: In 1966 beleeft de popmuziek gouden dagen. Een kleurrijk zooitje ongeregelde DJ s draaien dag en nacht rock- en popplaatjes via piratenzender Radio Rock, die ronddobbert op de Noordzee. Wanneer de 18-jarige Carl (Tom Sturrigde) aan boord klimt, beleeft hij dan ook de meest hilarische en inspirerende avonturen en perikelen. Zijn moeder dacht dat het leven aan boord hem wel een lesje zou leren. Voorwaar een spectaculaire blunder…

boat-that-rocked

Ons verdict: Met The Boat That Rocked maakte Richard Curtis – u weet wel, de scenarist van internationale kaskrakers als Four Weddings and a Funeral, Notting Hill en de regisseur Love Actually – zijn meest ambitieuze film tot nu toe. Het scenario bevat de meeste gebeurtenissen, de grootste sets, het budget is het hoogst en zowat iedereen die iets van betekenis heeft in de Britse komedie-cirkels staat op de affiche. Toch waren niet alle recensenten even mals voor de film en de komedie deed het ook heel wat minder goed dan zijn eerdere hitfilms. We moeten toegeven dat inderdaad niet alle potentieel er wil uitkomen en dat de film nergens zo ‘natuurlijk’ aanvoelt als pakweg Notting Hill, maar dat stoorde ons verder nergens. The Boat That Rocked duurt namelijk meer dan twee uur en dankzij de vlotte en dynamische regie van Curtis verveelde we ons geen enkele seconde! Het helpt ook wel dat de volledige cast zichtbaar plezier heeft tijdens het spelen van de vele excentrieke personages en dit enthousiasme straalt automatisch over op de kijker. Vooral Bill Nighy en Rhys Ifans zijn weer heerlijk! Naast de vele typisch Britse grappen, grollen en snedige dialogen, heeft The Boat That Rocked ook een heerlijke soundtrack, vol onsterfelijke rocknummers. Dus misschien inderdaad niet zo sterk als zijn eerdere werk, maar je kan het véél slechter treffen dan The Boat That Rocked!

De Blu-ray: Het 2.35:1 HD-beeld is verbluffend scherp, met een uitstekend contrast en levendige kleuren. De zwart tinten ogen solide en de gebruikte print is van begin tot het einde zonder problemen. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is van hetzelfde laken en broek en is nagenoeg perfect te noemen! De muziek pompt door de speakers met veel ruimte en dynamiek, terwijl de dialogen op hun beurt over de hele lijn perfect te verstaan zijn. Ruis en andere ellende vormt geen enkel probleem. Kortom, referentiekwaliteit! Ook de extra’s zijn een leuke toevoeging voor de fans. De aftrap wordt gegeven door Richard Curtis en enkele voorname castleden in een amusante en enthousiaste commentaartrack. Er zijn ook een zestal featurettes (samen een dikke 20 minuten) aanwezig over diverse aspecten van de productie, die ondanks het promotiegehalte leuk zijn om eens te bekijken. Tenslotte zijn er nog een ruime verzameling hilarische weggeknipte scènes aanwezig, die netjes inleiding krijgen van regisseur Richard Curtis.

Bekijk hier de geweldige trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter