In productie: Vlaamse horrorfilm FOMO voor Streamz

In productie Vlaamse horrorfilm FOMO voor Streamz

MoviePulpers, meer & meer begint Streamz zich ook naar de bioscoopomgeving te begeven. Dat zagen we onlangs reeds met Now/Here & Bittersweet Sixteen, maar ook de nieuwe Vlaamse horrorfilm FOMO is een voorbeeld. Deze Streamz Original zal vanaf 29 juni 2022 te zien zijn in Belgische bioscopen en in het najaar van 2022 op Streamz.

‘FOMO’, ofwel Fear Of Missing Out, wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord? In een maatschappij waar alles in een flits wordt vastgelegd en binnen de seconde gedeeld wordt op allerhande social media, kan je er al wel eens last van hebben. Maar is het allemaal wel zo rooskleurig als iedereen doet uitschijnen?
Met die insteek gingen ze bij Borgerhoff & Lamberigts aan de slag om hun nieuwe filmproject FOMO te ontwikkelen, de nieuwe Vlaamse horrorfilm en Streamz Original naar een verhaal van Ilse Schooneknaep & Maximiliaan Verheyen. Onder leiding van regisseur Leander Hanssen Jr. & scenarist Niels Snoek en met een jonge cast, rijk aan Vlaamse influencers, zijn de opnames begin deze week gestart. Deze lopen tot eind april 2022 en vinden plaats in Antwerpen en omstreken. Niemand minder dan Nora Dari (‘Aaliyah’), Joffrey Anane (‘Ashon’), Nathan Bouts (‘Toby’), Oscar Högström (‘Lowie’), Sarah-Lynn Clerckx (‘Billie’), Leonard Santos (‘Mauritz’), Ayana Doucouré (‘Luna’), Kes Bakker (‘Charles’), Stefan Perceval (‘Hugo’), Gilles Van Hecke (‘Xander’), Hariette Sylva (‘Robin’), Steffie Mercie (Cleo) en Jamie-Lee Six (‘Paulien’), zullen vanaf 29 juni 2022 op het witte doek schitteren in deze nieuwe Vlaamse jongerenfilm.

Borgerhoff & Lamberigts is al 10 jaar lang een vaste waarde in het Vlaamse medialandschap. De projecten streven eenzelfde doel na, namelijk het brengen van  moeilijke thema’s en taboes op een laagdrempelige manier voor een breed publiek. Dit ligt in lijn met de visie van de uitgeverij en vertaalde zich onder andere in reeksen zoals de ‘Cel Vermiste Personen’, ‘Koning Filip’, ‘Als je eens Wist’, ‘Niets gaat over’ en ‘Het Scheldepeloton’. Het productiehuis aan het woord:

“Als productiehuis hebben we er bewust voor gekozen om bij onze fictieprojecten de focus te leggen op projecten die zich richten op jongvolwassenen. We gaan hierbij zoals aangehaald de moeilijke thema’s niet uit de weg, maar doen dat met de nodige humor en genrekeuzes. Het eerste fictieproject ‘FOMO’ brengt de gevaren van sociale media en mentaal welzijn bij jongeren onder de aandacht.”

SYNOPSIS: Een groep van 10 influencers neemt deel aan een gloednieuw realityprogramma met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel, dat zich diep in het bos afspeelt, lijkt echter niet zo onschuldig als gedacht. Er gebeuren tal van bizarre situaties waardoor de groep zich vragen begint te stellen over de opzet van het programma. Wanneer er plots een gemaskerde moordenaar opduikt, verandert het spel in een overlevingsstrijd en ontpopt er zich een kat-en-muisspel tussen de influencers en de moordenaar. Kunnen ze ontsnappen?

‘FOMO’ is een productie van Borgerhoff & Lamberigts en Streamz. De film komt tot stand in samenwerking met Flanders Tax Shelter en Kinepolis Film Distribution. ‘FOMO’ wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD) en zal vanaf 29 juni 2022 exclusief te zien zijn in de bioscoop en dit najaar op Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.