Dit zijn de Vlaamse stemmen van Disney’s Strange World

Belgische Strange World poster

MoviePulp-families, het moeten niet altijd vernieuwd zijn in de Vlaamse stemmenversie van een familiefilm. Disney kiest voor inclusie voor de nieuwste animatiefilm Strange World waarin Francisco Schuster van Like Me voor de 2de keer na Lyle Lyle Crocodile een hoofdrol op zich neemt met ondersteuning door Gene Thomas & Peter Van De Velde.

Dit zijn de Vlaamse stemmen van Strange World:

  • de stem van Gene Thomas als Searcher Clade, een familieman die op een onvoorspelbare missie uit zijn vertrouwde omgeving treedt
  • Francisco Schuster als Ethan, Searcher’s 16-jarige zoon die naar avontuur verlangt
  • Peter Van De Velde als ontdekkingsreiziger en Searcher’s vader, Jaeger
  • Amara Reta als Meridian Clade, een volleerde piloot en Searcher’s partner in alles
  • Wanda Joosten als Callisto Mal, de onverschrokken leider van Avalonia die de verkenning van de Strange World leidt.

In Strange World horen we verder ook Yemi Oduwale als Caspian, Pieter-Jan De Paepe als Duffle, Jolien Praet als Pulk, Pádraig Turley als Diazo, Stijn Proesmans als Kardez & Lotte De Clerck als Azimuth. De stemmencast wordt verder afgehandeld met stemmen door Hilde Norga, Thomas Cordie, Jolien Praet, Tim Saey, Dimitri Verhoeven, Johan De Paepe, Joppe Claes, Liesbeth De Wolf en Rudi Giron. De regie van de Vlaamse versie is onder leiding van Karina Mertens, met vertaling door Timo Descamps.

In Disney’s Strange World maak je kennis met een legendarische familie ontdekkingsreizigers, de Clades. Zij proberen een onbekend en verraderlijk land te verkennen samen met een bont gezelschap, waaronder een ondeugende blob, een hond met drie poten en een heleboel uitgehongerde wezens.

“Strange World is geïnspireerd op klassieke avonturenverhalen”, zegt Amerikaanse regisseur Don Hall (Big Hero 6, Raya and the Last Dragon). “De film is een originele avonturen- en komediefilm over drie generaties van de familie Clade, die hun verschillen onderling moeten overwinnen terwijl ze een vreemde, wonderlijke en vaak vijandige wereld verkennen”, aldus Hall.

Strange World is vanaf 23 november 2022 tr zien in Belgische bioscopen.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.