Steun Stichting tegen Kanker door op 4 februari 2023 naar de Belgische bioscopen te gaan

Steun Stichting tegen Kanker door op 4 februari 2023 naar de Belgische bioscopen te gaan

Sommige MoviePulpers zullen het reeds gehoord hebben op de radio, maar op 4 februari 2023 slaan Stichting tegen Kanker en de Belgische bioscoopsector de handen in elkaar voor de solidariteitsactie 1 ticket voor het leven. Deze actie nodigt iedereen uit om op 4 februari (Wereldkankerdag) naar de bioscoop te gaan om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Voor elk verkocht ticket in de deelnemende bioscopen voor een voorstelling op die dag, wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker.

“De strijd tegen kanker redt gemiddeld één persoon per 90 minuten. Dat is de duur van een film!”

Statistieken van Stichting Kankerregister tonen aan dat de strijd tegen kanker in België gemiddeld één persoon per 90 minuten redt. In samenwerking met Film Matters (de Belgische Vereniging van Filmdistributeurs) en de Federatie van Cinema’s van België (FCB) lanceert Stichting tegen Kanker daarom de actie “1 TICKET voor het leven” om geld in te zamelen om kanker en de gevolgen ervan te bestrijden.

De drie partners nodigen iedereen uit om op zaterdag 4 februari, Wereldkankerdag, een bijdrage te leveren door simpelweg naar de bioscoop te gaan om er een film naar keuze bij te wonen in een van de maar liefst 65 deelnemende bioscopen in ons land. Voor elk verkocht ticket voor een screening op die dag wordt 1 euro geschonken aan Stichting tegen Kanker. De Stichting heeft als missie kankeronderzoek te financieren, iedereen in België te sensibiliseren met preventieboodschappen en mensen met kanker en hun naasten bij te staan.

Hoe deelnemen?

Alle informatie en de deelnemende bioscopen zijn te vinden op de website www.1ticketvoorhetleven.be. Ga op 4 februari naar uw favoriete bioscoop en koop een ticket voor de film van uw keuze, 1 euro gaat rechtstreeks naar wetenschappelijk onderzoek tegen kanker en projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.