Fast & Furious Blu-ray review

fast 4Fast & Furious****

Regie: Justin Lin

Met: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez, John Ortiz, Sun Kang

Speelduur: 105′

Het langverwachte vierde deel in de succesvolle ‘cars & babes’-franchise is nu ook verschenen op Blu-ray!

Het verhaal: We ontmoeten Dominic Torreto (Vin Diesel) en Letty (Michelle Rodriguez) in Mexico, waar ze samen met Han (Sun Kang) een onverslaanbaar team vormen. Ze stelen regelmatig brandstof, maar tijdens hun laatste grote slag loopt er echter iets mis waardoor ze elk een eigen pad kiezen. Na een hele resem tragische omstandigheden komt Dominic terecht in Amerika en het duurt niet lang eer hij het pad kruist van FBI-agent Brian O’Conner (Paul Walker). Deze ontmoeting geeft uiteraard vonken, maar wanneer de twee snelheidsmaniakken beseffen dat ze lijnrecht tegenover een gemeenschappelijke vijand staan besluiten ze tegen wil en dank samen te werken…

fast-and-furious

Ons verdict: De vierde Fast & Furious is een echte sequel op de eerste en slaat eveneens op geslaagde wijze een brug naar de derde film (de ongezien spectaculaire opening is een prequel naar Tokyo Drift). Het scenario is opnieuw van de hand van Chris Morgan en bevat net als bij het derde deel, meer emotionele achtergrond dan bij de eerste twee films. Dit staat garant voor enkele verbluffende visuele scènes, die lekker opgepompt worden door de oorverdovende soundtrack van Brian Tyler. Dat de geloofwaardigheid een beetje te vaak overboord gaat en dat clichés niet van de lucht zijn kan overigens nergens echt de pret drukken. Geef toe, The Fast and the Furious stonden toch nooit garant voor Oscarwaardige verhalen? Maar dit keer staat er wel een visionaire regisseur aan het roer. Justin Lin is overigens duidelijk gegroeid tegenover de vorige aflevering en levert nog een strakkere regiestijl af, vol straffe camerastandpunten, vakkundig ingeblikte actiescènes (zonder al teveel CGI!) en enkele briljante vondsten om het verhaal op gang te houden. Vin Diesel beweegt zich als een buldozer door de film en het is geweldig om hem terug on de top of his game te zien na het desastreus geflopte Babylon A.D.. Paul Walker is ook van de partij en is beter dan we van hem gewend zijn. Hij hangt niet meer de ‘beach boy’ uit, maar is duidelijk getekend door wat hij allemaal meegemaakt heeft. Wat hem meer maturiteit en geloofwaardigheid meegeeft. Jordana Brewster en Michelle Rodriguez zijn een lust voor het oog en genieten – net als de kijkers – van hun comeback. De rest van de cast werden eveneens prima ingevuld en iedereen doen hun werk naar behoren, zonder echt potten te breken. Want de échte hoofdrollen in Fast & Furious is zoals steeds natuurlijk weer weggelegd voor ontelbare coole cars en getunede bollides. Autoliefhebbers zullen dan ook niet teleurgesteld zijn! Hoewel het echt straatracen wat op het achterplan is verhuist, biedt de vierde prent genoeg indrukwekkende stunts, bikkelharde actie en spectaculaire crashes om elke rechtgeaarde actiefan te plezieren. Kortom, Fast & Furious is met stip de meest entertainende uit de succesvolle actiereeks!

De Blu-ray: Het 2.40:1 HD-beeld is een diep en detailrijk beeld dat van het scherm afspat, met een puik contrast, een uitstekende scherpte en warme kleuren. Het beeld is verder volledig vrij van noemenswaardige oneffenheden. Ook het geluid is van een erg goede kwaliteit, met een levendige Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track. De dialogen klinken over de hele lijn mooi zuiver en zijn natuurlijk erg goed te verstaan. De filmmuziek klinkt erg bombastisch en de geluidseffecten hebben een uitstekende plaatsing, met een gepaste onderlijning van de subwoofer. Dit is weer één van die tracks waar de buren niet uw beste vrienden zullen worden! Ook de extra features zijn prima, met een boel exclusieve interactieve extra’s zoals een virtuele autogarage via U-Control, maar ook een optie dat Paul Walker en regisseur Justin Lin je mee achter de schermen nemen. Via BD-Live kan je dan weer uw eigen Fast & Furious-video monteren met de ‘Video Mash-Up’. Daarnaast zijn er ook nog een hele resem standaard features, waarvan de meest in het oog springende toch wel de 18 minuten durende kortfilm Los Bandoleros (in een regie van Vin Diesel!) die ons laat zien wat er aan de explosieve openingsscène van de vierde film is vooraf gegaan. Nadien zijn er een hele boel featurettes te ontdekken die ons meer uitleg verschaffen over onder andere de cast (“Het Bijeenbrengen van de Originele Cast”) , de auto’s (“Onder de Motorkap: Muscle Cars en Importauto’s”), de locaties (“Ten Zuiden van de Grens: Filmen in Mexico”) en natuurlijk de stunts en de actie (“De Stunts”, “Rijschool met Vin Diesel”, “Het Filmen van de Grote Overval op de Monstertruck” en “Races en Achtervolgingen”). Alsof dat nog niet genoeg zijn er nog wat trailers aanwezig, een gag reel en een videoclip.

Lees hier ons rode loper-verslag en bekijk de fotoreportage van de Europese première van deze sequel.

Bekijk hier de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.